Marc Degryse heeft dé oplossing voor VAR-fase Standard-Club

Marc Degryse heeft dé oplossing voor VAR-fase Standard-Club
Zondag 13 mei 2018 - 19:32   I  

De VAR staat weer in het middelpunt van de belangstelling, en terecht. Tijdens de topper Standard-Club Brugge mocht het spel doorgaan na vermeend handsspel van Vormer, waarna Jelle Vossen de gelijkmaker kon binnenprikken. Marc Degryse weet alvast wat de enige juiste beslissing kan zijn in dit geval.

Scheidsrechter Van Driessche ging ook de videoref raadplegen, maar keurde desondanks het doelpunt van Vossen toch goed. Tijdens de rust waren de analisten in de studio van Play Sports duidelijk, doelpunt onterecht goedgekeurd.

Geert De Vlieger: “Het is duidelijk dat Vormer de bal via de hand meekrijgt in de loop. Het reglement zegt dat er een vrijwillige beweging met de arm richting de bal moet zijn. Van Driessche redeneerde dus dat Vormer in het duel, zeer dicht bij de bal, hem sowieso tegen de arm zou gekregen hebben."

Jan Mulder: “Dit is hands. Zo beoordelen mijn ogen het. En ik heb hele goeie ogen." Marc Degryse: “Ik vind het ook een handsbal. In de glijbeweging gaat hij met de hand naar de bal. De scheids interpreteert blijkbaar dat het onbewust was. Maar volgens de videoref was het wel een bewuste fout. Er staan bijgevolg twee mensen lijnrecht tegenover elkaar. Oplossing: scheids beslist”, is Degryse resoluut.

Poll: Heeft Degryse gelijk?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  De Vlieger  I  Mulder  I  Degryse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024