"Mogi Bayat stelt de kern niet samen zoals ik links en rechts heb gehoord"

Woensdag 12 september 2018 - 23:44   I  

Mogi Bayat is ongetwijfeld één van de belangrijkste zaakwaarnemers in het Belgische voetbal. Iedere transferperiode opnieuw slaagt Bayat erin om de (top)clubs uit de Jupiler Pro League aan nieuwkomers te helpen en hen tegelijkertijd te verlossen van overbodige spelers. Maar... Heeft hij niet te veel macht bij sommige eersteklassers?

"Mogi heeft zijn manier van werken", zegt gewezen Anderlecht-speler Maxime Colin in Sport/Voetbalmagazine. "Hij zal je niet elke dag bellen om te weten of je goed geslapen en gegeten hebt. Hij concentreert zich op de zakelijke kant van het verhaal, maar dat weet je van in het begin."

Toen Herman Van Holsbeeck nog bij Anderlecht, was er sprake van veel inmenging van Bayat. "Maar Mogi stelt de kern niet samen zoals ik links en rechts heb gehoord", benadrukt Colin. "Hij dringt spelers niet op aan een club. Mogi wordt ingeschakeld omdat hij een transfer snel kan afhandelen."

Goede contacten

Bayat onderhoudt goede contacten met tal van Belgische clubs. Zo was hij tijdens de voorbije transferperiode onder meer betrokken bij de transfers van Anthony Limbombe (naar Nantes) en Lukasz Teodorczyk (Udinese).

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024