Preud'homme en Deschacht keken raar op: "Belachelijke vent!"

Preud'homme en Deschacht keken raar op:
Dinsdag 11 september 2018 - 09:45   I  

Fred Vanderbiest kwam tijdens het voorbije weekend in opspraak. De assistent-trainer van KV Mechelen was betrokken bij een knokpartij met Abder Ramdane, de assistent van Union. Ramdane beschuldigde Vanderbiest van racistische uitlatingen, maar die laatste wuifde dat meteen weg en diende zelfs een klacht in.

De geschiedenis spreekt alleszins niet in het voordeel van Vanderbiest, zo weet Het Laatste Nieuws. De krant haalde er enkele eerdere uitlatingen van Vanderbiest bij en die bewijzen dat hij niet vies is van een gewaagde uitspraak.

"Fils-à-papa"

In oktober 2007 kwam Vanderbiest in opspraak toen hij het – toen nog als speler – aan de stok kreeg met toenmalig Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht. Die laatste lachte tijdens de match met Vanderbiest. “Och gij, met uw loontje van duizend euro." Na een foute controle van Deschacht haalt Vanderbiest zelf uit: "Ge verdient misschien meer, maar ge kunt niet tegen een bal trappen." Na affluiten spuwde Deschacht naar Vanderbiest. Die reageert door Deschacht een "fils-à-papa" te noemen in de kranten.

"Belachelijke vent"

Vanderbiest kreeg het later – als trainer – nog aan de stok met onder meer John van den Brom en Guy Luzon. De meeste recente uitspatting van de trainer volgt in 2014. Na KV Oostende-Club Brugge (2-2) krijgt Vanderbiest het aan de stok met Michel Preud’homme.

De toenmalige KVO-trainer voelde zich aangevallen na uitlatingen van Preud’homme. “Wij werken ook elke dag hard, soms krijg je dan iets extra." Preud'homme zet Vanderbiest vervolgens op zijn plaats: "Ik moet dan ook nog veel van je leren, jij met je palmares." Vanderbiest is woest: "Wat voor ne belachelijke vent zijde gij jong? Niet normaal."

Circus

Geconfronteerd met zijn uitspattingen lacht Vanderbiest alles weg in een interview. “Voetbal is een circus en ik draai daar gewoon in mee”, klinkt het. De knokpartij met Ramdane is zonder twijfel de meest opmerkelijke uitspatting. Benieuwd hoe deze zaak zal evolueren.

TAGS  I  KV Mechelen  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024