Sonck legt opvallende relatie tussen Martinez en spelers bloot

Sonck legt opvallende relatie tussen Martinez en spelers bloot
Vrijdag 18 mei 2018 - 15:56   I  

Iedereen heeft wel een mening over het verlengde verblijf van Roberto Martinez als bondscoach. De KBVB komt met de boodschap naar buiten dat zekerheid en continuïteit de belangrijkste redenen zijn om het nieuws nu aan te kondigen. Wesley Sonck weet wat de invloed zal zijn voor de spelers en hoe de relatie tussen de selectie en de bondscoach ligt.

“Uit goede bron weet ik dat Roberto Martínez erg goed ligt bij de spelers en de resultaten liegen er ook niet om. Dan is het een goed signaal om het contract nu al te verlengen, zo blijven speculaties tijdens het WK uit”, laat Sonck weten aan Het Laatste Nieuws. Toch opvallend te noemen, zeker nadat Martinez een paar keer in de clinch lag met spelers zoals Radja Nainggolan.

Over een eventueel mislukt WK wil de voormalig Rode Duivel niets weten. “Maar waarom zou de nationale ploeg het slecht doen op het WK? Misschien moeten wij als pers, analisten en fans eens stoppen met té realistisch te zijn. Soms zijn we te negatief gewoon.”

"Wie zou het beter kunnen doen op dit moment dan Martínez? Sowieso is bondscoach de moeilijkste job, want één wedstrijd kan je carrière maken of kraken. Preud’homme? Waarom zou die het beter doen? Ik denk dat Martínez de geknipte man is om te oogsten in Rusland. Daarna zien we wel weer verder. Ik blijf erbij: om optimaal te presteren op het WK is het goed dat zijn contract nu al verlengd is.”

Poll: Martinez is de juiste keuze voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Sonck  I  Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024