Standard morst met de kansen en moet tevreden zijn met een punt

Standard morst met de kansen en moet tevreden zijn met een punt
Zaterdag 15 september 2018 - 19:55   I  

De Waalse derby tussen Standard en Charleroi is er altijd eentje op het scherpst van de snee. Ook nu weer gingen beide ploegen er vol voor, maar echt geweldig voetbal leverde het enthousiasme niet op. Spannend werd het wel.

Standard ging al vrij snel op zoek naar een doelpunt en dat kwam er ook via Emond, maar de Luikse spits stond na onoordeelkundig tussenkomen van Penneteau buitenspel. De doelman van Charleroi laat zich wel vaker op een foutje betrappen, maar hij speelde vandaag wel een ijzersterke wedstrijd.

In de tweede helft ging Standard nog nadrukkelijker op zoek naar het doelpunt en de kansen waren legio, maar telkens stond een uitstekende Penneteau in de weg. Emond en Luyindama konden van dichtbij binnenkoppen, maar konden hem niet verschalken en met enkele prima reflexen hield hij zijn netten schoon.

In het slot kwam Charleroi zelf nog enkele keren opzetten, maar zowel de pogingen van Adama Niane en van Gholizadeh gingen voorlangs. Zo mochten beide ploegen van het veld stappen met het gevoel dat er meer in zat, maar zal toch vooral Standard zich voor het hoofd slaan.

TAGS  I  Standard  I  Charleroi

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024