Thibaut Courtois haalt zwaar uit naar Frankrijk én ref: "Niet te geloven"

Thibaut Courtois haalt zwaar uit naar Frankrijk én ref:
Dinsdag 10 juli 2018 - 22:25   I  

De Rode Duivels verloren dinsdagavond met het kleinste verschil van Frankrijk en lopen zo een plaats in de finale van het WK mis. Na het laatste fluitsignaal verscheen Thibaut Courtois voor de camera van Sporza en hij spaarde zijn kritiek aan het adres van de Fransen en scheidsrechter Andrés Cunha niet.

“Kijk, we speelden tegen een ploeg die voor antivoetbal kiest”, stak Courtois van wal. “Ik denk dat we de eerste 25 minuten met iets te veel schrik begonnen. Het was moeilijk om de ruimtes te vinden. Soms kwamen we erdoor, maar dan kwam de laatste pass net niet.”

“Iedereen had een goede dag moeten hebben, alles moet perfect zijn om een tegenstander zoals Frankrijk te kloppen. En die scheids… Ik weet niet waar ze zo iemand vinden om een halve finale op een WK te komen fluiten. Niet te geloven. Er was, op de rand van de zestien, een duidelijke fout op Hazard, maar we kregen geen vrijschop. Het is frustrerend.”

Frustrerend

“Het is ook frustrerend om er tegen Frankrijk uit te gaan. We hadden niet het gevoel dat deze ploeg beter is dan ons. Ik had liever verloren van Brazilië, een ploeg die wél wil voetballen. Dit Frankrijk was niet beter dan ons”, besloot Courtois.

Poll: Speelde Frankrijk antivoetbal?

TAGS  I  Courtois  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024