Vanderhaeghe kijkt met open mond naar deze Gent-speler

Vanderhaeghe kijkt met open mond naar deze Gent-speler
Donderdag 11 januari 2018 - 16:32   I  

AA Gent stoomt zich, net als heel wat andere eersteklassers, in Spanje klaar voor het tweede deel van het seizoen. Trainer Yves Vanderhaeghe kon de voorbije dagen wat extra accenten leggen én zag één van zijn spelers imponeren.

“Wat mij betreft was de stage voor Thomas Foket een herontdekking”, vertelt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. “Hij mag eind september dan wel al groen licht gekregen hebben na zijn hartoperatie, maar het is niet omdat je lichamelijk in orde bent, dat je scherp bent. Dat zien we nu wel.”

“Thomas heeft een goede match gespeeld toen Bronn geschorst was tegen Charleroi en ook in de oefenwedstrijden op stage vond ik hem scherp. Al was de tweede helft tegen Union Berlin misschien iets minder. Voor de rust waren de één-tegen-éénduels in ons voordeel, ook die van Thomas.”

Kwaliteiten keren terug

Vanderhaeghe speelt met het idee om Foket een basisplaats te geven. “Waarom zou ik niet schuiven met Bronn en Foket in de ploeg brengen? Het is zeker een mogelijkheid. Ik wil meegaan in het verhaal dat Thomas wil spelen, maar dan moet je je wel tonen.”

“De eerste kans die hij kreeg in de bekermatch tegen Kortrijk, was minder, maar tegen Charleroi was het wel goed. Ook nu heeft hij zich getoond. Je ziet dat het voetbal terugkeert, dat Thomas de juiste beslissingen neemt en passes geeft. Die kwaliteiten zijn er en die komen op een bepaald moment terug”, besluit de coach van Gent.

Poll: Zal Foket dit seizoen nog zijn beste niveau halen?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanderhaeghe  I   Foket

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024