Zorgwekkende evolutie bij Antwerp FC: "Dit vraagt tijd"

Zorgwekkende evolutie bij Antwerp FC:
Donderdag 13 september 2018 - 09:30   I   door Redactie

Antwerp heeft een weinig fraaie statistiek. Slechts 28% van de hele kern bestaat uit Belgen, zo weet Gazet van Antwerpen. "Vorig seizoen waren we op het vlak van effectieve speelminuten voor Belgen de derde beste ploeg", relativeert sportief adviseur Sven Jacques.

"Tel bij die zeven Belgen ook Bolat en Owusu, die allebei de dubbele en dus ook Belgische nationaliteit hebben, en we zitten al in de middenmoot”, vertelt Jacques.

“Ook Opare en Refaelov zijn voetbalbelgen. En nog een opmerking: de kern zegt niet alles. Zo wordt bij de verdeling van de tv-gelden een stukje extra voorzien voor de clubs die ook het meeste Belgen effectief op het veld zetten", stelt Jacques in Gazet van Antwerpen. "Wel, vorig seizoen waren we op dat vlak de derde beste ploeg in eerste klasse, gemeten naar het aantal speelminuten voor Belgische spelers. Ik wil er bovendien ook op wijzen dat 90% van onze beloftenkern wel uit Belgen bestaat.”

Jeugdacademie

“Vergeet niet dat het huidige Antwerp eigenlijk nog maar twee jaar bestaat. In de fase waarin we nu zitten, ons tweede jaar in ­eerste klasse, is het normaal dat er meer buitenlandse spelers zijn aangetrokken. In de eerste plaats omdat we geen echte eigen jeugdwerking hadden. Onze academie zijn we nu pas ­volop aan het opbouwen. En je kan niet vandaag zaaien en morgen al oogsten. Dat vraagt dus tijd. Maar op termijn is het absoluut de bedoeling om uit die academie jonge Belgische ­talenten naar de ­eerste ploeg te laten doorstromen."

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024