Zorgt Club Brugge voor drastische wijzigingen in systeem van play-off I?

Zorgt Club Brugge voor drastische wijzigingen in systeem van play-off I?
Woensdag 09 november 2016 - 06:36   I   door Redactie

Bart Verhaeghe stelt in 'De Voorzitter', het nieuwe boek over prominente huidige en voormalige clubleiders, dat de play-offs niet helemaal deugen. De voorzitter van Club Brugge neemt geen blad voor de mond. Dat blijkt uit een exclusieve voorpublicatie in Het Laatste Nieuws.

"De vraag is of ze werken in het belang van het voetbal", aldus Verhaeghe over de play-offs. "Dan stel ik een aantal hiaten vast. Je hebt enerzijds de halvering van de punten die de geloofwaardigheid van je reguliere competitie aantast. Het andere probleem is de loodzware kalender, zeker als je lang meedraait in Europa en de Belgische beker (...)"

"In de huidige formule wordt de bekerfinale ergens in maart betwist, nog voor de start van de play-offs, terwijl iedereen intuïtief aanvoelt dat een bekerfinale het orgelpunt zou moeten zijn van het voetbaljaar. En wat is het resultaat? Dat de bekerwinnaar al voor de start van de play-offs zeker is van Europees voetbal. Waarom zou die dan nog moeite doen voor de tweede plaats en het risico lopen om in de voorrondes van de CL te worden uitgeschakeld?"

TAGS  I  Bart Verhaeghe  I   Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024