Silvio Proto trapt na naar Anderlecht: "Mij hebben ze dat nooit gegeven"

Silvio Proto trapt na naar Anderlecht:
Maandag 05 december 2016 - 11:15   I  

Anderlecht zit met een doelmannenprobleem. Roef presteert niet, dus speelt Boeckx. Maar ook die is slechts keuze op korte termijn. Ex-Anderlecht-doelman Silvio Proto liet zijn licht schijnen over de kwestie.

"Frank Boeckx speelt op dit moment en hij doet het goed. Ik heb hem een berichtje gestuurd om hem te feliciteren. Ik ben content voor hem", vertelt hij bij RTBF. "Hij is iemand die uit het niets kwam, maar zijn carrière is weer gelanceerd na twee wedstrijden. Hij is een goede kerel en ik ben blij voor hem. (...) Het is wel extra speciaal aangezien Davy Roef zijn kans heeft gekregen bij Anderlecht. Ik denk dat de doelman jarenlang geen kans heeft gekregen bij Anderlecht. Ik heb moeten vechten voor mijn plaats en ze hebben mij dat nooit gegeven. En hij, hij krijgt het gewoon."

"Jammer genoeg voor hem draaide het team niet, hij deed niet wat van hem verwacht werd op het ene moment, het andere moment was hij een van de beste spelers van het team. Maar doelman zijn bij Anderlecht, dat is moeilijk. Je moet er niet staan tijdens 2, 5 of 10 wedstrijden, maar tijdens het hele seizoen. En dat is het moeilijkste bij Anderlecht, niet het arriveren maar het blijven. Ik kan zijn teleurstelling en zijn zin om te spelen begrijpen, want als je tussen de palen hebt gestaan en dan weer op de bank terechtkomt, dan geraak je gefrustreerd. Jammer genoeg is er maar één plek voor de doelman op het veld."

TAGS  I  Silvio Proto  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024