Geen 'remontada' voor Club Brugge; uitgekookt Standard naar bekerfinale

Donderdag 08 februari 2018 - 22:55   I

Standard, en niet Club Brugge, heeft zich donderdagavond als laatste ploeg weten te plaatsen voor de bekerfinale. De Luikenaars verloren in het Jan Breydelstadion met 3-2, maar kwalificeren zich dankzij een klinkende 4-1-zege in eigen huis.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Club. Na amper vier minuten spelen ging debutant Vermeer onder een corner door en kopte Sa genadeloos binnen: 0-1. Blauw-zwart was aangeslagen maar gaf niet op. Het had het betere van het spel, maar kwam pas op slag van rust langszij na een fantastische vrijschopgoal van Vanaken.

Na de pauze drukte de thuisploeg door, wat resulteerde in de 2-1 van Diaby. Een kwartier voor tijd deed Emond de Bruggelingen evenwel dood. Oog in oog met Vermeer faalde de spits en duwde hij de bal binnen.

Clasie maakte er met een loeiharde knal nog 3-2 van, maar verder kwam Club Brugge niet meer. En zo neemt Standard het binnenkort in de finale van de Croky Cup op tegen KRC Genk.

Poll: Terechte finalist?