Degryse: "Anderlecht kan zomaar op deze plek eindigen, hou je vast"

Degryse:
Donderdag 15 februari 2018 - 06:07   I   door Redactie

Volgens Marc Degryse komt Anderlecht niet in aanmerking voor de eerste twee plaatsen. Paars-wit is flink aan het zwalpen, de resultaten blijven uit. Degryse vreest dat het nog wel eens een zeer pijnlijk seizoenseinde kan worden voor RSCA. Met voor het eerst in 54 jaar geen Europees voetbal?

"Hein Vanhaezebrouck wordt straks misschien de eerste coach in 54 jaar die met Anderlecht geen Europees voetbal weet af te dwingen. Dát is de bodem. Iemand moet Anderlecht een reddingsboei gooien, want die club is aan het verzuipen. Zonder boei kan het zomaar vierde eindigen. En dan moet het in principe tegen de winnaar van play-off 2 voor een Europees ticket - hou je maar vast", waarschuwt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Vanhaezebrouck staat er nu veel slechter voor dan toen hij overnam van Frutos", benadrukt de analist. "De bodem is mogelijk nog niet in zicht. Ik zie voorlopig toch geen signalen dat de ommekeer is ingezet. Anderlecht zit in een vertrouwenscrisis. Charleroi en AA Gent zijn steviger, solider. En over Club Brugge moeten we zelfs niet meer praten; die zijn weg. Een vierde plek is realistisch voor Anderlecht. Al heb ik mijn twijfels of Vanhaezebrouck dát ook moet zeggen. Hij moet de put niet dieper maken dan hij is."

Poll: Denk jij dat Anderlecht pas vierde zal eindigen?

TAGS  I  Degryse  I   Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024