Gumienny velt erg verrassend oordeel over Boucaut bij Standard-Club

Gumienny velt erg verrassend oordeel over Boucaut bij Standard-Club
Maandag 26 februari 2018 - 07:40   I   door Redactie

Serge Gumienny neemt het op voor Alexandre Boucaut. De ref lag zwaar onder vuur na afloop van de wedstrijd tussen Standard en Club Brugge (1-1). Bij de goal van Standard werd er een buitenspel niet gezien en bij de gelijkmaker van Club was er een duwfout vooraf. Noch Boucaut, noch zijn assistenten hadden dat gezien.

“In Standard-Club Brugge floot Alexandre Boucaut een correcte wedstrijd en dat is toch niet eenvoudig in zo een beladen duel", benadrukt Gumienny in Het Belang van Limburg. "Alleen werd hij twee keer in de steek gelaten door zijn assistent. Het eerste doelpunt was duidelijk buitenspel, het tweede kwam er na een duwfout. Jammer, want Boucaut deed het goed. De voorbije weekends was de arbitrage even goed als het voetbal, dat belooft dus voor play-off 1."

Genk-Antwerp

Genk-Antwerp was geen makkelijke wedstrijd ref Wim Smet. Antwerp speelde tot op en misschien wel over het randje. "Wim heeft er kordaat en goed gefloten, dat moet ook tegen een ploeg als Antwerp, die tot op en over de schreef durft gaan. Smet heeft dat goed aangepakt, ook het eerste doelpunt toen Bolat een bal weer op het terrein gooide", zegt Gumienny.

"Technisch heeft hij die fase correct ingeschat. Het reglement is namelijk aangepast, tegenwoordig moet je daarvoor een directe vrijschop geven. Niet eenvoudig als je er plots mee geconfronteerd wordt, dan moet je het maar weten wat er veranderd is en wat niet. In één adem moet ik er aan toevoegen dat Smet preventiever had kunnen reageren", stelt Gumienny.

Onnozele toeren

De voormalige ref legt uit: "Als ref kijk je bij een hoekschop normaal gezien naar de keeper. En Bolat had de bal nog vast, dus had Smet de corner kunnen tegenhouden. Persoonlijk vind ik dat Antwerp het dan zelf gezocht heeft. Geef toe, voor zulke onnozele toeren gaat een supporter toch niet naar het stadion?”

Poll: Treft Boucaut geen schuld, enkel zijn assistenten?

TAGS  I  Boucaut  I   Smet  I   Gumienny  I   Antwerp  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024