Vandenbempt: "Vooral dat Coucke dat zegt, vinden de RSCA-fans heel goed"

Vandenbempt:
Maandag 26 februari 2018 - 08:51   I   door Redactie

Marc Coucke heeft zijn grote intrede gemaakt bij Anderlecht. Peter Vandenbempt was er getuige van en zag dat het goed was. Vandenbempt verwacht, net als alle fans van Anderlecht, veel van Coucke. "Coucke heeft het hele weekend op zijn favoriete plaats gestaan: in het middelpunt van de belangstelling", zegt Vandenbempt op Radio 1.

Revolutie

"Hij is een interessant, kleurrijk figuur. De camera's zoeken hem ook op. Het is ook mooi meegenomen voor Coucke dat Anderlecht gewonnen heeft. 70 mintuen werd ook behoorlijk goed gevoetbald. Er werden kansen gecreëerd en ook mooie goals gescoord. Het best van al voor Marc Coucke was dat hij vooraf met Teodorczyk praatte en die vervolgens drie keer scoorde", aldus Vandenbempt.

Er mag nu een grote schoonmaak verwacht worden bij RSCA. Een paleisrevolutie is in aantocht en niemand is daar rouwig om bij paars-wit. "De club had nood aan een revolutie en ik denk dat die er nu komt, ja", reageert Vandenbempt. "Er is al enkele jaren onvrede bij de supporters over het gevoerde beleid bij Anderlecht. Een nieuwe aanpak en nieuwe wind, daar kijkt iedereen naar uit  De fans en vele mensen in de media zijn vanaf dag één enthousiast over de komst van Coucke naar Brussel."

Van Holsbeeck

Vandenbempt had ook het interview met Coucke gelezen in Het Laatste Nieuws. Daarin nam hij het transferbeleid van Anderlecht in januari zwaar op de korrel. Herman Van Holsbeeck had altijd beweerd dat er geen budget was om goeie transfers te realiseren. Coucke beweerde in de krant heel wat anders.

"Hij speelt het handig door zeer nadrukkelijk te distantiëren van het huidige beleid" zegt Vandenbempt daarover. "Hij verwees - zonder zijn naam te noemen - naar Van Holsbeeck. De supporters van Anderlecht vinden het het heel goed dat hij kritiek krijgt." De fans eisen immers het ontslag van de sportief manager. Dat zit er ook aan te komen, want Luc Devroe komt zijn plaats innemen.

Poll: Ben jij fan van Marc Coucke?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Vandenbempt

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024