Smaakmaker uit JPL haalt zwáár uit: “Er is een samenzwering tegen mij in België”

Smaakmaker uit JPL haalt zwáár uit: “Er is een samenzwering tegen mij in België”
Maandag 26 februari 2018 - 22:45   I  

Hij heeft zijn reputatie tegen. Dat weten scheidsrechters en trainers en spelers van de tegenstander nu ook intussen. Zelf snapt Hamdi Harbaoui er geen snars van waarom hij zoveel fouten tegen zich gefloten krijgt.

“Er is een samenzwering tegen Hamdi Harbaoui. Dat is iets wat al jaren speelt in België”, doet Harbaoui zijn beklag bij RTBF. “Ik begrijp niet waarom ik zoveel kaarten krijg. Ik ben misschien niet meteen de properste speler, maar ik snap niet waarom scheidsrechters al voor aanvang van een match tegen me komen zeggen ‘Harbaoui, let op vandaag’. Ik vind dat niet correct.”

"Men brengt mijn reputatie schade toe"

Zondagavond, tijdens de derby tegen Kortrijk, kreeg Harbaoui het aan de stok met enkele tegenstanders. “Ook tegen KV Kortrijk voelde ik dat er tegen me werd gefloten”, gaat Harbaoui verder. “Ik vind dat men eens de balans moet opmaken om te bekijken welke gele kaarten ik effectief verdiende en welke ik niet had moeten krijgen.”

“Men brengt mijn reputatie schade toe en mijn tegenstanders spelen daar handig op in. Ze maken er een cinema van en zeggen dan tegen de scheids dat ik een elleboog heb uitgedeeld. Ik kan niet meer spelen zoals ik dat vroeger deed. Ik probeer mijn lichaam te gebruiken, maar het is toch niet mijn fout dat ik groot en sterk ben?”

"Verdedigers mogen doen wat ze willen"

“Ik begrijp niet dat de verdedigers vandaag de dag altijd het voordeel krijgen ten opzichte van een aanvaller. Zij mogen aan mijn shirt trekken en doen wat ze willen. Nogmaals: ik voel een grote onrechtvaardigheid tegen mijn persoon. Ik pakte nog nooit een rode kaart in België, ik werd telkens geschorst op basis van TV-beelden.”

“Volgende week dinsdag moet ik me gaan verdedigen voor een actie waarbij een verdediger me in een wurggreep houdt. Om me los te maken duwde ik hem weg, waarna hij zich laat vallen. Tja… Ik weet echt niet waarom me zoveel onrecht wordt aangedaan”, besluit Harbaoui.

Poll: Is Harbaoui een vuile speler?

TAGS  I  Harbaoui  I   Anderlecht  I   Zulte Waregem  I   KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024