Coucke over overname Anderlecht: "Dat had ik écht niet verwacht"

Coucke over overname Anderlecht:
Maandag 26 februari 2018 - 22:38   I  

Marc Coucke maakte tijdens het voorbije weekend zijn grote intrede bij RSC Anderlecht. De succesvolle zakenman staat aan het begin van een nieuw avontuur, en maandagavond gaf hij in Extra Time tekst en uitleg bij de overname.

“Ik had echt niet verwacht dat mijn overgang zo gemediatiseerd zou worden”, stak Coucke van wal in Extra Time. “Het is de voorbije dagen al heel veel geweest, hoor. Ik had echt niet verwacht dat er plots vijftig cameraploegen in de buurt zouden zijn. Nu mag het even rustig worden tot en met de eerste speeldag van de play-offs. Een persstop? Dat nu ook weer niet. Maar ’t is genoeg geweest. Ik ben het beu om mijn eigen gezicht op televisie te zien”, grapte Coucke nog.

"Ik heb mezelf echt verrast"

De kersverse voorzitter van Anderlecht werd verder ook bestookt met vragen over waarom hij paars-wit kocht. “Ik heb mezelf echt verrast. Of ik het ook zou gedaan hebben mocht KVO derde gestaan hebben? Ik weet het niet. Echt niet. Had je me een jaar geleden gezegd dat ik Anderlecht zou kopen, dan had ik het niet willen geloven.”

“Verschillende personen in mijn omgeving vroegen me meermaals waarom ik Anderlecht niet zou kopen. Ik hield altijd de boot af, maar op een gegeven moment besliste ik om het toch te doen. Ik was op zoek naar een uitdaging waarin ik me nog eens écht kon smijten. Ik vroeg aan mijn vrouw hoe zij er tegenover stond en ze zei Als je het wil doen, moet je het gewoon doen.”

Voor altijd fan van KVO

Nu Coucke weg is bij Oostende, klopt zijn hart steeds meer voor Anderlecht. Toch zal hij ook altijd supporter van KVO blijven. “Ik zal nog mijn hele leven fan van Oostende zijn. Maar als we tegen KVO spelen, dan hoop ik dat Anderlecht wint. Ik voel nu al dat ik een goeie Anderlecht-supporter zal worden.”

“Of ik KVO kampioen had kunnen maken? Goh… Ik heb geprobeerd om de grenzen binnen de club te verleggen – vermoedelijk iets te snel zelfs. Weet je, er zijn wel clubs die toevallig kampioen kunnen worden. Maar structureel gezien zijn er in België amper twee of drie clubs die kampioen kunnen worden.”

Poll: Zal Coucke het goed doen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   KV Oostende  I   Extra Time

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024