KBVB niet mals voor Bölöni, deze straf hangt hem boven het hoofd

KBVB niet mals voor Bölöni, deze straf hangt hem boven het hoofd
Dinsdag 27 februari 2018 - 15:07   I  

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een beslissing genomen over een eventuele schorsing voor Antwerp-trainer Laszlo Bölöni. De Roemeense oefenmeester hangt een schorsing van twee wedstrijden boven het hoofd.

Bölöni werd vrijdagavond door scheidsrechter Wim Smet naar de tribunes gestuurd. De coach van Royal Antwerp FC was het niet eens met de manier waarop het openingsdoelpunt van Ruslan Malinovskyi tot stand kwam en uitte zijn onvrede aan het adres van de ref.

Naar de tribune, maar tijdens rust wel in kleedkamer

Smet kon er allesbehalve mee lachen en stuurde Bölöni zonder pardon weg. Tijdens de rust was Bölöni evenwel in de kleedkamer te zien, een bewijs dat hij zijn verwijdering uit de dug-out niet serieus nam. Alsof dat nog niet genoeg was, zouden tv-beelden ook suggereren dat Bölöni vanuit de tribunes heeft gebeld met assistent-trainer Wim De Decker.

Na afloop van de wedstrijd maakte de scheidsrechter een verslag op, en dat zal Bölöni geweten hebben. De Roemeen moet zich nu verantwoorden voor zijn uitspatting. De procureur stelde geen minnelijke schikking voor en liet de beslissing over aan de Geschillencommissie.

Twee speeldagen schorsing

Het bondsparket vraagt alvast een schorsing van twee speeldagen en een boete van 1000 euro voor de gepleegde feiten. Vooral het feit dat Bölöni eerder dit seizoen al een keer op het matje werd geroepen voor vergelijkbare feiten, zat het bondsparket hoog. Later op de dag volgt de definitieve uitspraak van de Geschillencommissie.

Als Bölöni twee speeldagen moet brommen, dan zal hij in de reguliere competitie niet meer op de bank zitten bij Antwerp. Hij zal dan in de tribune zitten tijdens de wedstrijden tegen Eupen en Anderlecht

Poll: Is twee speeldagen voldoende?

TAGS  I  Bölöni  I   Antwerp  I   RC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024