Kompany: "Daarom speelt De Bruyne dit seizoen zo goed"

Kompany:
Woensdag 28 februari 2018 - 23:41   I  

Vincent Kompany was zo blij als een klein kind toen hij dit weekend scoorde tegen Arsenal. De lijdensweg is dan ook lang geweest voor de Rode Duivel, die telkens moest afrekenen met de ene na de andere blessure. De verdediger zag dan ook vanuit de tribune een andere Rode Duivel schitteren, namelijk Kevin De Bruyne. Die is aan een ongelooflijk seizoen bezig bij City.

Zijn cijfers zijn alvast indrukwekkend. In de Premier League scoorde hij al zeven keer en gaf hij veertien assists. Als je daar de pre-assists nog eens bijtelt dan heb je meteen door hoe belangrijk De Bruyne dit seizoen is voor Manchester City.

De vraag is waarom het bij City dit seizoen zo goed loopt. Bij de Rode Duivels loopt het bijvoorbeeld een pak minder voor De Bruyne. Daar speelt hij eerder een onopvallende rol, terwijl hij bij City bijna elke week de hoofdrol kan opeisen.

Met de groeten van Pep

Volgens Kompany heeft dat te maken met Pep Guardiola. Guardiola heeft van City een geoliede machine gemaakt en daar profiteert De Bruyne nu volop van. Hij is een speler die perfect in dat systeem past en is zo intelligent dat hij blindelings zijn ploeggenoten vindt.

“Ik denk dat Kevin geweldig profiteert van het systeem rondom hem, omdat hij zelfs niet moet kijken om de spelers te vinden. Zolang hij ongeveer weet waar ze in zich in zijn brein bevinden, dan kan hij gewoon die ballen trappen en ze zullen ook de bestemmeling bereiken. Een geweldig voordeel voor gewone stervelingen als ons. Zo’n gestructureerd en georganiseerd systeem rondom hem, brengt het beste in hem naar boven. Daarnaast heeft hij ook op andere vlakken stappen gezet: hij neemt meer verantwoordelijkheid, groeit als leider. Hij zit ook op de perfecte plaats. En nogmaals; hij kan nog beter worden dan hij al is", aldus Kompany volgens Het Laatste Nieuws.

 

Poll: Kan hij hetzelfde brengen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Kompany  I   De Bruyne  I   Manchester City

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024