'Standard is groot deel van transferopbrengst Sa alweer kwijt'

'Standard is groot deel van transferopbrengst Sa alweer kwijt'
Donderdag 01 maart 2018 - 07:25   I  

De laatste dag van de Chinese transferperiode bracht een verrassing van jewelste met zich mee: Orlando Sa ruilde Standard, dat een dag eerder had laten weten dat de spits ondanks verschillende aanbiedingen zou blijven, dan toch in voor een avontuur in China. Een aanbod dat zowel Sa als Standard niet kon weigeren.

Zo is er met de transfer van Sa zomaar eventjes 8 miljoen euro gemoeid. Een bedrag dat een Belgische club gewoonweg niet naast zich neer kan leggen voor een aanvaller die bijna dertig jaar oud is. Standard moest het aanbod dan ook accepteren en nam achteraf gezien de juiste beslissing.

Toch gaat het transferbedrag niet integraal naar De Rouches. La Dernière Heure meldt dat er ongeveer 400.000 euro naar betrokken zaakwaarnemers gaat en dat Standard daarnaast ook nog eens 2 miljoen euro moet doorstorten aan Maccabi Tel Aviv, de vorige club van Orlando Sa. De Israëliërs bemachtigden bij de verkoop aan Standard immers een doorverkoopclausule van 20%. Een clausule die hen nu geen windeieren legt.

Net geen 6 miljoen voor Standard

In totaal houdt Standard dus net geen 6 miljoen euro over aan de verkoop van zijn goalgetter. Niet slecht, als je weet dat Standard in de zomer van 2016 niet één eurocent ophoestte voor Sa. Maccabi Tel Aviv liet de speler toen gratis vertrekken, al werd er – zoals hierboven aangehaald – wel een doorverkooppercentage opgenomen in de deal.

Poll: Is dit een goede deal voor Standard?

TAGS  I  Orlando Sa  I   Standard

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024