De Bruyne en Kompany maken Arsenal opnieuw belachelijk

Donderdag 01 maart 2018 - 22:35   I

Manchester City heeft Arsenal voor de tweede keer in amper vijf dagen belachelijk gemaakt. Nadat Kevin De Bruyne en co zondag de Carabao Cup met sprekend gemak op hun palmares zetten na een 0-3, werd het donderdagavond ook in de Premier League een droge 0-3.

Na 33 minuten spelen was alles eigenlijk al gezegd. Bernardo Silva had de score geopend op het kwartier en amper tien minuten later kon David Silva er 0-2 maken. Op het halfuur maakte Leroy Sane het allemaal nog wat pijnlijker. De Duitser maakte er 0-3 van en de spelers van Arsenal wilden het veld liefst van al verlaten.

Na de pauze kende Arsenal even een opflakkering. Een goed begin van de tweede helft leverde na iets minder dan tien minuten een strafschop op. Pierre-Emerick Aubameyang nam zijn verantwoordelijkheid, maar City-doelman Ederson weigerde zich gewonnen te geven en ranselde de poging van de Gabonees uit zijn doel.

Champions League weg voor Arsenal?

Het was heel erg duidelijk dat City de voet van het gaspedaal haalde. De mannen van Pep Guardiola vonden het welletjes geweest. Zinchencko, Touré en Gabriel Jesus mochten nog invallen, maar doelpunten vielen er niet meer. City blijft stevig aan de leiding in Engeland, Arsenal is zesde en mag stilaan een kruis maken over een deelname aan de Champions League.

Poll: Haalt Arsenal nog Champions Leaguevoetbal?