Leko pareert kritiek op 'defensief Club Brugge': "Geleerd uit onze fouten"

Leko pareert kritiek op 'defensief Club Brugge':
Vrijdag 02 maart 2018 - 14:55   I  

Ivan Leko kon vorig weekend met Club Brugge een punt wegkapen in een kolkend Sclessin. Het kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Mehdi Carcela, maar kwam in het slot van de wedstrijd plots toch opzetten. Het werd voor de aanvalslust bedankt door een doelpunt van Dennis.

Na de wedstrijd kreeg Club Brugge wat kritiek over het defensievere spel van de leider. Normaal gezien speelt Club frank en vrij, maar tegen Standard speelde de leider toch wat terughoudender. Club werd dit seizoen nochtans geroemd om het aanvallende spel van Ivan Leko.

Op zijn persconferentie was Ivan Leko het daar niet mee eens. Leko gebruikt graag cijfers om zijn mening te staven en dat deed hij ook vandaag. Zo haalde hij het balbezit erbij om te bewijzen dat Club wel degelijk dominant kon voetballen op Standard

Geleerd uit de vorige wedstrijd

De bekerwedstrijd ligt in Brugge nog steeds op de maag van de supporters. Club Brugge ging toen pijnlijk met 4-1 de boot in nadat het veel te veel ruimte weggaf. Iets waar Standard met spelers als Edmilson, Carcela en Mpoku eenvoudig gebruik van kan maken.

Ook dat haalde Leko aan in zijn persconferentie. “De wedstrijd in Luik was een moeilijke, tussen 2 goeie ploegen. Uit de Bekermatch hadden we geleerd dat het geen goed idee was om Standard tegen hun eigen 16 te proberen drukken, maar we hadden nog steeds meer balbezit, meer schoten op doel en waren dominanter, eigen aan onze visie. Onze verdediging stond ook meestal op 35 à 40 meter van het doel. We leggen andere accenten, maar gaan niet afwijken van onze filosofie.”

Zes op zes?

De komende twee wedstrijden zijn op papier een pak eenvoudiger, al zijn er in de Belgische competitie en in deze fase van de competitie eigenlijk geen gemakkelijke wedstrijden meer. Eerst neemt Club Brugge het thuis op tegen KV Kortrijk om nadien op bezoek te gaan bij de ex-ploeg van Leko, STVV. Leko kijkt echter alleen maar naar de volgende wedstrijd.

“Naar onze mening is het voetbal van Club in 2018 beter dan in 2017 en verdienden we inderdaad enkele punten extra. Maar we hebben ze niet, dus moeten we dat accepteren. Je moet nu ook niet gaan rekenen voor die laatste 2 matchen, maar enkel de focus leggen op winnen tegen Kortrijk. Vanaf zondag kunnen we dan spreken over Sint-Truiden. Ik geloof dat we de kwaliteiten hebben om de drie punten thuis te houden zaterdag, en dat is het enige wat nu telt.”

Poll: Haalt Club Brugge 6/6?

TAGS  I  Club Brugge  I   Leko  I   KV Kortrijk  I   Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024