Hoe moet het verder? ‘Dit is Olivier Deschacht van plan’

Hoe moet het verder? ‘Dit is Olivier Deschacht van plan’
Vrijdag 02 maart 2018 - 21:33   I  

Hoe zit het precies met Olivier Deschacht? De ouderdomsdeken van RSC Anderlecht werd door trainer Hein Vanhaezebrouck omwille van ‘een negatieve houding in de kleedkamer’ naar de B-kern gestuurd. Nadat Deschacht zich even ziek meldde, traint en speelt hij nu opnieuw… bij de beloften. Maar hoe moet het verder?

Onmiddellijk stoppen

Er zijn enkele opties voor de 37-jarige Deschacht. Zo is het nog steeds mogelijk dat de verdediger zijn carrière nog voor het einde van het seizoen stopzet. Als blijkt dat Deschacht geen kans meer zal krijgen bij het eerste elftal, is het niet ondenkbaar dat hij er met onmiddellijk ingang de brui aan geeft. Het heeft immers weinig zin om te blijven trainen en spelen bij de beloften als hij toch geen uitzicht heeft op een terugkeer op het hoogste niveau.

Volgende zomer naar een andere club

Als Deschacht niet van plan is om zijn carrière na afloop van dit seizoen te beëindigen, kan hij ook gewoon nog eventjes doorbijten. De Gentenaar kan het huidige seizoen volmaken bij de paars-witte B-kern en vervolgens andere oorden opzoeken. Al lijkt dit een weinig waarschijnlijke optie gezien Deschacht een clubman is.

Terugkeer bij het eerste elftal

De laatste – en tevens meest waarschijnlijke – optie is dat Deschacht gewoon terugkeert bij het eerste elftal. De eerste dagen na zijn verwijdering uit de A-kern waren mentaal enorm zwaar voor Deschacht –hij dacht zelfs aan stoppen. Daarna kon de ervaren rot de batterijen toch nog een zoveelste keer opladen om er opnieuw tegenaan te gaan.

Deschacht meldde zich op de club en trainde en speelde braafjes mee met de beloften. Afgelopen maandag vond de verdediger de weg naar de touwen in een beloftenwedstrijd en vierde hij de overwinning achteraf met de glimlach. Dat Deschacht zonder mekkeren meedoet bij de beloften is het mooiste bewijs dat hij de strijd nog niet heeft opgegeven.

De Anderlecht-speler met de meeste wedstrijden ooit achter zijn naam lijkt vastbesloten om terug te keren in het eerste elftal. Hij moet alleen Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck nog helemaal overtuigen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd.

Poll: Verdient Deschacht een nieuwe kans?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Coucke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024