Opmerkelijk: Anderlecht wilde videoref niet afstaan, en wel hierom

Opmerkelijk: Anderlecht wilde videoref niet afstaan, en wel hierom
Maandag 05 maart 2018 - 07:16   I  

Voor aanvang van speeldag 29 werd het idee geopperd om zowel naar de wedstrijd van KAS Eupen als naar die van KV Mechelen een videoref te sturen. Op die manier konden er geen kapitale fouten gemaakt worden in de belangrijke degradatiestrijd. De Pro League probeerde dat te regelen, maar dat lukte niet.

“Er was een videoref voorzien voor Zulte Waregem-Anderlecht”, verduidelijkt scheidsrechtersbaas Johan Verbist in Het Nieuwsblad. “We beschikken over slechts twee VAR-sets (de busjes, nvdr.), dus als we videorefs wilden gebruiken voor de twee degradatieduels hadden we die in Waregem moeten weghalen."

En dat knelde het schoentje, zo geeft Verbist eerlijk toe in de krant. "Dat zou tot contractbreuk geleid hebben. Voor het seizoen werd immers beslist dat elke club minstens drie thuiswedstrijden en drie uitwedstrijden met videoref zou krijgen.”

Anderlecht wilde niet meewerken

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht de videoref niet wilde afstaan. En dat terwijl Marc Coucke vorige maandag in Extra Time nog aangaf dat hij dat wel zou willen doen. De vraag werd nog gesteld, maar Anderlecht ging niet akkoord om de videoref door te schuiven. Paars-wit wilde het evenwicht niet breken. Ook uit vrees voor klachten van andere clubs", klinkt het in de krant.

Voor volgende week stelt er zich geen probleem. Voor de match tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren was er initieel al een videoref voorzien en dus kan het tweede busje zonder problemen naar de match van Eupen worden gestuurd. Het is nog niet helemaal zeker, maar normaal moeten we morgen (vandaag, nvdr.) kunnen aankondigen dat er ook in Eupen een videoref zal zijn”, aldus Verbist nog.

Poll: Begrijp jij deze keuze van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   KV Mechelen  I   Zulte Waregem  I   Eupen  I   Standard  I   Antwerp

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024