Emery hakt knoop door over Mbappé voor cruciale wedstrijd tegen Real Madrid

Emery hakt knoop door over Mbappé voor cruciale wedstrijd tegen Real Madrid
Maandag 05 maart 2018 - 14:55   I  

PSG heeft heel wat talent kunnen verzamelen in het Parc des Princes. Met Cavani, Mbappé en Neymar loopt er in Parijs misschien wel de meest gevreesde voorhoede ter wereld rond. Jeugdig enthousiasme, gemengd met bakken talent en ervaring van ware doelpuntenmachines zorgen er regelmatig eens voor vooroorlogse uitslagen in de Ligue 1. Het hoofddoel blijft echter de Champions League.

En net die ambities hebben recent een deuk gekregen. PSG leek op weg naar een uitstekende uitgangspositie op het veld van Real Madrid, maar liet zich op het einde van de wedstrijd nog ringeloren. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Madrilenen, waardoor PSG nu thuis vol aan de bak moet.

Zonder Neymar

Op hun Braziliaanse superster Neymar kunnen ze alvast niet rekenen in Parijs. Neymar blesseerde zich tijdens de wedstrijd tegen Marseille. Hij werd met succes geopereerd maar moet nu lange tijd revalideren. In Brazilië hopen ze vooral dat hij fit geraakt voor het WK.

Mbappé onzeker

Ook die andere ster in de voorhoede, Kyllian Mbappé, was erg onzeker voor de return tegen Real Madrid. De Fransman speelde dit weekend niet mee, maar geraakt dus tijdig fit voor de cruciale wedstrijd tegen de Madrilenen. Dat liet Emery zelf weten op zijn persconferentie.

"Gisteren heeft alleen Pastore niet met de groep getraind. Normaal gezien is iedereen dan ook klaar voor de wedstrijd van morgen, behalve Neymar natuurlijk", aldus Emery. Goed nieuws voor de fans van PSG, want de Champions League is toch een hoofddoel van de Parijzenaars. 

Vervanger Neymar

Wie de vervanger wordt van Neymar is ook al duidelijk. Dat wordt Angel Di Maria, die het bij afwezigheid van Neymar de voorbije wedstrijden uitstekend doet. De Argentijn moest lange tijd vanop de bank toekijken, maar kan nu plots een bepalende speler worden, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg Real Madrid.

Over Di Maria had Emery overigens nog het volgende te zeggen. "Hij is er klaar voor. Hij weet wat het is om in de Champions League te spelen en is zeer gemotiveerd", aldus Emery. Afwachten of Di Maria en co het kunnen waarmaken tegen Ronaldo en co.

Poll: Schakelt PSG Real Madrid uit?

TAGS  I  PSG  I   Real Madrid

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024