Eto'o over Standard-speler: "Hij doet me denken aan Lionel Messi"

Eto'o over Standard-speler:
Woensdag 07 maart 2018 - 17:15   I  

Standard staat op het punt zich te plaatsen voor Play-Off I. Met de spelerskern waarover de Luikenaars beschikken is dat eigenlijk een evidentie. Toch heeft Standard dit seizoen al moeilijke momenten meegemaakt, maar de bekerfinale spelen en deelname aan Play-Off I zou het seizoen al een pak mooier maken.

Standard heeft deze winter trouwens ook een gigantische kwaliteitsinjectie gekregen. Het kon in het slot van de transferperiode Mehdi Carcela binnenhalen. Zeker geen slechte voetballer. Volgens sommigen zelfs de beste voetballer op de Belgische velden momenteel.

Toch is het vreemd dat zo een geweldige voetballer op zijn 28ste opnieuw bij Standard speelt. Hij zou nu normaal in een echte Europese topclub moeten voetballen, maar zijn buitenlandse avonturen liep vaak af op een sisser.

Eto'o onder de indruk

Toch heeft Carcela in het buitenland met en tegen grote namen gevoetbald. Zo kent de ex-speler van onder andere Barcelona, Samuel Eto'o, Carcela erg goed. In Sport/Footmagazine haalt Eto'o dan ook zijn mooiste woorden boven voor de kleine dribbelaar.

"Mehdi heeft veel, veel kwaliteiten ook. Ik heb met veel grote spelers samengespeeld en hij heeft alles om in dat rijtje te staan. In een één-tegen-één is hij bijna niet te houden. Hij doet me zelfs wat denken aan Lionel Messi, die kan ook met gemak een mannetje passeren", aldus Eto'o.

Grote broer

Ook Carcela is vol lof over Eto'o. De Kameroener was er voor Carcela en heeft hem veel geleerd. Hij is een beetje de grote broer die hem mee het goede pad op heeft getrokken en hem veel heeft geleerd over het leven als profvoetballer.

"Hij is wellicht de belangrijkste persoon die ik in mijn carrière heb ontmoet. Ik ben van nature onbaatzuchtig en hij heeft me geleerd om minder cadeaus uit te delen, mijn talent te accepteren en mezelf ter discussie te stellen. Hij is een grote broer die me overlaadt met tips. Als iemand met zijn carrière advies geeft, moet je gewoon zwijgen en luisteren", aldus Carcela in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Had Carcela meer uit zijn carrière moeten halen?

TAGS  I  Standard  I   Carcela  I   Eto'o

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024