‘Anderlecht neemt belangrijke beslissing over Matias Suarez’

‘Anderlecht neemt belangrijke beslissing over Matias Suarez’
Zaterdag 10 maart 2018 - 13:01   I  

Matias Suarez maakte verschillende seizoenen het mooie weer bij RSC Anderlecht, maar de Argentijnse aanvaller vertrok in 2016 wel met slaande deuren bij paars-wit. Suarez verbrak eenzijdig zijn contract en de FIFA besliste enkele maanden geleden al dat hij een fikse boete aan zijn ex-club moet betalen. Maar bij Anderlecht willen ze meer geld.

De FIFA besliste aan het einde van het vorige kalenderjaar dat Suarez een geldsom van 540.000 euro moet overmaken op de bankrekening van Anderlecht. Die geldboete kreeg de inmiddels 29-jarige Argentijn omdat hij zijn contract  in Brussel eenzijdig verbrak. Suarez haalde de terreurdreiging in ons land aan als voornaamste reden, maar de FIFA vond dat geen goed excuus.

Als Suarez dacht dat hij er met een boete van een half miljoen zou wegkomen, heeft hij het evenwel bij het verkeerde eind. Bij Anderlecht zijn ze niet tevreden met de uitspraak van de FIFA. Paars-wit heeft beslist om beroep aan te tekenen. Het hoopt op die manier een bedrag tussen 1 en 1,2 miljoen euro op te strijken.

Suarez: "Ik wil terugkeren naar Anderlecht"

Suarez komt ondertussen uit voor het Argentijnse Belgrano, zijn oude liefde. Onlangs liet de aanvaller zich nog ontvallen dat hij de hoop op een terugkeer naar Anderlecht nog niet heeft opgegeven. “Zelf heb ik niets tegen Anderlecht en de fans zullen ook niets tegen mij hebben na acht mooie jaren. Ik wil zelfs terugkeren”, klonk het begin februari in Het Nieuwsblad.

“Dat zal nu niet lukken met het huidige bestuur en management, maar straks komt er toch een nieuwe voorzitter? Ideaal. In juni ben ik bereid alle opties te overwegen. Mijn vrouw en ik missen België zelfs. Ik droom ervan om nog eens het Anderlecht-shirt te dragen en de fans daar nog iets terug te geven voor hun eeuwige steun. Nu ben ik door de achterpoort moeten vertrekken. Dat zou ik graag anders zien.”

Poll: Zou jij Suarez graag terugzien bij Anderlecht?

TAGS  I  Suarez  I   Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024