Manchester United doet gouden zaak met zege tegen Liverpool

Zaterdag 10 maart 2018 - 15:16   I

Vanmiddag stond met Man United-Liverpool dé topper van de speeldag op het programma. De nummer twee mocht het op Old Trafford opnemen tegen het nummer drie. Bij een zege van de bezoekers sprong Liverpool over United, maar de ploeg van Lukaku kon ook een kloof slaan als het zelf kon winnen.

Manchester United begon erg goed aan de wedstrijd. Marcus Rashford kon op aangeven van Romelu Lukaku de thuisploeg op voorsprong brengen. Tien minuutjes na de 1-0 kon het jonge talent de score zelfs verdubbelen. United op rozen.

Mourinho liet nadien het initiatief aan de bezoekers, maar de voorhoede met Sané en Salah gaf niet thuis vanmiddag. Liverpool maakte het uiteindelijk toch nog spannend in de tweede helft, al moest het daarvoor zelf niet bijzonder veel doen. Bailly zette de bal in eigen doel en Liverpool kon met iets minder dan een halfuur op de klok nog op zoek gaan naar de gelijkmaker.

United kwam nadien echter zelfden in de problemen, want het verdedigde ontzettend goed. Liverpool had het balbezit, maar grote kansen kwamen er niet meer. Manchester United kon zo de drie punten, belangrijke punten, thuis houden.

Poll: Zal United ook op de tweede plaats eindigen?