Ferrera twijfelt niet: "De beste wintertransfer in Jupiler Pro League"

Ferrera twijfelt niet:
Woensdag 14 maart 2018 - 08:07   I  

De winterse transferperiode ligt alweer anderhalve maand achter ons. Als Yannick Ferrera, ex-trainer van onder meer Standard en KV Mechelen, de balans moet opmaken en er de beste wintertransfer moet uitpikken, is hij héél duidelijk.

Ferrera, die in een gesprek met Het Laatste Nieuws al even vooruitblikte naar de bekerfinale van aanstaande zaterdag, kan niet om de aanwezigheid van Mehdi Carcela heen. Volgens Ferrera kan de Belgische Marokkaan straks hét verschil maken op De Heizel.

"Genk heeft spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. Je hebt Pozuelo, maar ook Karelis die gevaarlijk is met zijn loopacties. Ze vonden evenwicht met de komst van Seck. Bij Standard heb je dan weer veel offensieve kracht - met Carcela haalden ze de beste wintertransfer binnen", zegt Ferrera in de krant.

"Bekerwinst kan voor rust zorgen"

"Ik verwacht een open wedstrijd, met twee ploegen die vol voor de aanval durven te gaan. Het zal geen tactisch steekspel zijn. Wel vrank en vrij voetbal. Op één wedstrijd kan er zo veel gebeuren. Koutroubis kan bij Standard de match van zijn leven spelen, net als Cimirot. Je weet het op voorhand niet. Een topspeler kan ook een slechte dag hebben, toch? Veel zal afhangen van de vorm van de dag. En van geluk. Ik zie de ene ploeg de andere niet overklassen. Efficiëntie zal ook belangrijk worden."

Een eindzege in de beker zou zowel bij Genk als Standard deugd doen, dat staat als een paal boven water. "Ik denk niet dat Genk of Standard nog in de titel gelooft", benadrukt Ferrera. "Maar de bekerwinst zorgt er misschien wel voor dat ze meer op hun gemak zijn tijdens de play-offs. Die kunnen ze dan zonder druk aanvatten. En wie zonder druk voetbalt..."

Poll: Is Carcela de beste wintertransfer in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Ferrera  I   Carcela  I   Standard  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024