"Slechtste trainer uit Premier League" haalt weer keihard uit naar Mourinho

Woensdag 14 maart 2018 - 12:37   I  

Mourinho ging met Manchester United verrassend de boot in tegen Sevilla gisteren. Het werd een roemloze uitschakeling voor de Portugese toptrainer, die zijn ploeg niet aan het voetballen kreeg. United investeerde nochtans heel wat geld om opnieuw prijzen te kunnen pakken, maar dat lukt voorlopig niet.

Gisteren was Mourinho na afloop eerder gelaten. Hij ging ook niet akkoord met de kritiek dat zijn ploeg te behoudend speelde en niet genoeg voor de aanval koos. Hij beweerde zelf dat hij voldoende offensieve spelers op het veld had gebracht, maar dat Sevilla gewoon eerder scoorde.

"Met Fellaini en Sanchez hadden we twee offensieve spelers in steun van Rashford en Lukaku. Dan hadden we ook nog Lingard. Dus neen er stonden wel genoeg offensieve spelers op het veld. Die eerste goal maken was gewoon belangrijk. Zij scoren de eerste en enkele minuten later de twee al. Dan weet je dat het moeilijk wordt", aldus Mourinho.

Kritiek van De Boer

Frank de Boer was gisteravond analist voor tv-zender beIN Sports en haalde alweer scherp uit richting Mourinho. Volgens hem is het bijna onvoorstelbaar dat Mourinho al dat geld mag uitgeven, maar er toch niet in slaagt om zijn ploeg te laten voetballen.

“Hij mag mij de slechtste trainer in de geschiedenis van de Premier League noemen”, zei De Boer. “Maar ik stel vast dat hij een miljard euro heeft mogen uitgeven, om zijn team dan op deze wijze te doen spelen.”

Steekspel tussen beide heren

Die uitspraak was het vervolg op een eerder steekspel tussen de heren. De Boer stelde zich vragen bij de kansen van Rashford. Die zou niet voldoende beschermd worden door een trainer als Mourinho en vond het jammer dat de Portugees de trainer was van het grote talent.

"Jammer dat hij Mourinho als coach heeft"

“Het is jammer dat Rashford Mourinho als trainer heeft. Hij is een Engelse speler en je wil hem minuten zien maken, waardoor hij fouten kan maken. Maar Mourinho is zo niet, hij wil resultaten. Als Rashford een of twee minder goede wedstrijden speelt, haalt hij hem er weer uit. Marcus is zeer jong en heeft wedstrijden nodig. Hij is zo getalenteerd dat je hem elke week aan het werk wil zien", aldus De Boer.

"Slechtste trainer uit de Premier League"

En die uitspraak had Mourinho ook gehoord. Tijdens zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Sevilla haalde hij dan ook keihard uit naar de Nederlander. De Portugees noemt hem zelfs de slechtste trainer uit de Premier League.

“Ik heb iets gelezen”, begon de Portugees. “Een quote van de slechtste trainer in de geschiedenis van de Premier League. Frank de Boer. Hij zei dat het niet goed is dat Rashford een coach heeft als ik omdat winnen het belangrijkste is voor mij. Wel, als hij gecoacht zou worden door De Boer… Dan zou hij elke wedstrijd verliezen want dat is wat hij deed. Ik probeer het beste te geven aan die jongen", aldus Mourinho.

Poll: Is het Mourinho zijn schuld dat dit Man United niet goed speelt?

TAGS  I  Mourinho  I   De Boer  I   Manchester United

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024