"De laatste die dat bij Anderlecht kon was Mitrovic"

Donderdag 15 maart 2018 - 23:43   I  

Aleksandar Mitrovic maakte tussen 2013 en 2015 het mooie weer bij RSC Anderlecht, waarna hij een transfer naar Newcastle United versierde. Daar kwam de carrière van de Serviër niet van de grond, en in januari belandde Mitrovic ei zo na weer bij paars-wit. Het werd uiteindelijk Fulham, waar de spits nu weer tot scoren komt. Bij Anderlecht is het ondertussen weer Lukasz Teodorczyk die voor goals zorgt.

"De blinde adoratie voor Teodorczyk is net zo onverklaarbaar als de afkeer voor ex-aanvoerder Sofiane Hanni. Je moet het maar doen: als spits van Anderlecht amper negen keer scoren in 2017 en toch de massa blijven fascineren", schrijft Sport/Voetbalmagazine. "In tijden van crisis - Anderlecht lijkt goed op weg om voor de derde keer in vier jaar de titel mis te lopen - heeft het publiek behoefte aan een cultheld of volksmenner en die vonden de Anderlechtsupporters in Teodorczyk. De laatste spits die de Brusselse fans zo kon beroeren was Aleksandar Mitrovic – niet toevallig ook iemand met een hoekje af", merkt het weekblad verder nog op.

Ondertussen lijkt 'Teo' opnieuw de oude. Hij lijkt wel blindelings de weg naar doel te vinden. "Met zes doelpunten in drie wedstrijden draait de machine van Teodorczyk weer op volle toeren. Na zijn hattrick tegen Moeskroen eind vorige maand sprak Hein Vanhaezebrouck al de hoop uit dat Teo nu definitief vertrokken zou zijn. Om er meteen aan toe te voegen dat zijn metamorfose te danken was aan de backing die hij van iedereen had gekregen. De steun van zijn ploegmaats bleek doorslaggevend in het helingsproces. Hij is dus niet alleen uit zijn put geklauterd."

Gerkens: "Niet aan Teo getwijfeld"

Iets wat ploegmakker Pieter Gerkens bevestigt. "We hebben niet aan Teo getwijfeld’, klinkt het bij de middenvelder. "Het was hoogstens ambetant voor ons. We zaten in een moeilijke periode en we hadden goals nodig. Maar iedereen is zich positief blijven opstellen omdat we wisten wat hij kon. Als groep is het gemakkelijker om achter een medemaat te blijven staan als je weet waartoe hij in staat is."

Poll: Had jij Mitrovic graag terug naar Anderlecht zien gaan?

TAGS  I  Gerkens  I   Anderlecht  I   Teodorczyk  I   Mitrovic

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024