Vandenbempt haalt keihard uit naar Moeskroen en Cercle Brugge

Vandenbempt haalt keihard uit naar Moeskroen en Cercle Brugge
Vrijdag 16 maart 2018 - 09:13   I  

Het waren bewogen voetbalweken. De degradatiestrijd werd bijzonder spannend en de commotie nadien was bijzonder groot. Ook veel spanning in 1B, waar Cercle Brugge de promotie kon afdwingen. Met alle middelen die het had blijkbaar, tot erg onsportieve zelfs. In zijn column voor Het Nieuwsblad haalt Vandenbempt dan ook erg hard uit naar beide ploegen.

Hij stelt zich vragen bij de manier waarop Moeskroen omgegaan is met de situatie waarin het zich bevond. Zowel vorig seizoen, dit seizoen en ook in de communicatie nadien. Voorzitter Patrick Declerck heeft volgens hem wel enkele uitschuivers gemaakt.

"Vorig jaar had zijn club zich “op zeer correcte wijze” gered, op het veld van KV Kortrijk. De meningen daarover lopen uiteen. En op de vraag naar de (verboden) link met makelaar Pini Zahavi reed Declerck zich vast in een kromme redenering. Wat betreft de schimmige eigendomsstructuur reikt de reputatie van Moeskroen tot ver buiten de landsgrenzen. In FIFA-documenten wordt de Henegouwse club geciteerd als een voorbeeld van hoe het niet mag/moet", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Lakse houding

De spelers van Moeskroen begonnen dan ook echt te prutsen, maar kwaad op zijn spelers werd Declerck niet. Nochtans was die wedstrijd bijzonder slecht voor het imago van de club en na de vreemde redding van vorig seizoen is dat toch iets wat Moeskroen echt kan missen.

"De voorzitter was gedegouteerd. Natuurlijk zijn Patrick Declerck en AD Paul Allaerts geen mensen die wedstrijden kopen of verkopen. Maar de voorzitter had toch vooral heel boos moeten zijn op zijn spelers voor de manier waarop die het in het slot - om welke reden dan ook - lieten lopen."

Vuil Cercle

Ook de manier waarop Cercle Brugge het speel heeft gespeeld vindt Vandenbempt allerminst mooi. Hij hekelt dan ook de manier waarop Cercle Brugge zich heeft laten zien, toen het alle truken van de foor bovenhaalde om de promotie af te dwingen.

"En zo presenteerde ons voetbal zich van de week in al zijn lelijkheid. In het slot van de titelwedstrijd in 1B verdwenen de ballenjongens bij een voor de thuisploeg gunstige 2-0-voorsprong. Een laakbare vorm van gebrek aan sportiviteit, waarvoor kinderen gebruikt worden aan wie in de jeugdopleiding van Cercle (hopelijk) ook regels van fair play worden aangeleerd."

Poll: Vindt u de acties van Cercle onsportief?

TAGS  I  Moeskroen  I   Cercle Brugge  I   Club Brugge  I   Vandenbempt

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024