"Ik ben erg verbaasd dat Martinez die drie spelers niet heeft opgeroepen"

Vrijdag 16 maart 2018 - 14:16   I  

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag in Tubeke een 28-koppige selectie bekend voor het treffen met Saudi-Arabië (27 maart). Met Anthony Limbombe (Club Brugge) telt de selectie welgeteld één nieuwkomer. Ontzettend veel zal de bondscoach dus niet uitproberen tijdens de eerstvolgende oefenpot.

"De allereerste selectie van Anthony Limbombe is niet verrassend”, Chef Voetbal Ludo Vandewalle bij Het Nieuwsblad. “Hij speelt een heel goed seizoen en hij speelt op de flank. Een positie waar we toch wat problemen hebben bij de Rode Duivels. En Limbombe doet dat zeer goed bij Club Brugge. Verdedigen, aanvallen,… hij heeft zich ongelofelijk aangepast. Hij is één van de beste spelers van Club Brugge dit seizoen. Het is dan ook geen verrassing dat Martinez Limbombe eens wil testen op dit niveau, want Club Brugge heeft dit seizoen niet veel Europees gespeeld.”

Toch stelt Vandewalle zich vragen bij het feit dat Martinez niet meer nieuwe spelers heeft opgeroepen. “Waar ik wel verbaasd over ben is dat Martinez VanakenMechele en Praet niet heeft opgeroepen. In de verdediging hebben we toch wel wat problemen met kwetsuren en dan had het misschien wel het moment geweest om Brandon Mechele eens uit te proberen. Tenzij er een epidemie uitbreekt onder de verdedigers mag Lombaerts ook het WK vergeten. Als hij er in deze selectie al niet bij is…”

Benteke

"De grootste verrassing is de afwezigheid van Christian Benteke”, gaat Vandewalle verder. “Het is een selectie van 28 namen – we gaan naar het WK met 23 spelers – en toch is Christian Benteke daar niet bij. En het leek alsof Martinez hem vergeten was, want toen hij de vraag over Benteke kreeg gesteld keek Martinez naar zijn blad van “oei, heb ik hem er niet opgezet?”. Dat is geen goed teken voor Benteke aangezien Mirallas en Origi - toch twee specifieke types - er wél bij zijn. Benteke leunt meer aan bij Lukaku en is afwezig. Moest ik Benteke zijn, ik zou me toch zorgen beginnen maken."

Poll: Wie ontbreekt volgens jou het meest in de selectie?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Mechele  I   Vanaken  I   Praet  I   Sampdoria  I   Anderlecht  I   Martinez  I   Benteke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024