'Mourinho breekt spelerskern volledig af, maar deze Rode Duivel ontsnapt'

'Mourinho breekt spelerskern volledig af, maar deze Rode Duivel ontsnapt'
Zaterdag 17 maart 2018 - 13:43   I  

Manchester United ging deze week pijnlijk onderuit in de Champions League. Het geraakte in eigen huis niet voorbij Sevilla en werd bedolven onder de kritiek. Mourinho zou de wedstrijd te voorzichtig hebben aangepakt en niet offensief hebben gespeeld. Dat heeft de Portugees steeds zelf weerlegd, want volgens hem was de drang naar voor er net wel.

Op zijn persconferentie voor de wedstrijd in de FA-cup tegen Brighton kwam hij nog eens terug op die nederlaag. Volgens hem is zijn spelerskern gewoon niet volwassen genoeg om dit niveau aan te kunnen. Bijna niemand haalde het gewenste niveau volgens de Portugees.

"Als je een echt topteam wilt worden met een goede mentaliteit, dan moet je volwassener worden en de beste manier om dat te doen is met dit gevoel leren omgaan. Spelers moeten leren omgaan met die hoge verwachtingen en ze moet leren overleven. Alleen dan kunnen ze sterker worden", aldus Mourinho.

Lukaku ontsnapt

Romelu Lukaku en Nemanja Matic ontsnapten aan de kritiek van Mourinho, want volgens de Portugees hebben zij mentaliteit en die status wel. Zij presteerden wel op het niveau dat Mourinho verwacht van spelers van Manchester United. Al de rest kwam gewoon te kort.

"Ik heb altijd gezegd dat we niet bij de topteams hoorden, ik heb nooit gezegd dat we favoriet waren. Ik kon ook niet zeggen wat ik echt wist, want ik kan moeilijk competitief zijn en ondertussen zeggen dat we het niet zullen halen. Ik kon ook niet zeggen dat deze spelers niet goed genoeg waren en beter moesten doen. Ik kon wel zeggen dat Lukaku en Matic zullen blijven knokken tot op het einde. Maar ik kan niet zeggen wie dat niet zal doen", aldus een strenge Mourinho.

Poll: Is Mourinho te scherp voor zijn spelers?

TAGS  I  Mourinho  I   Manchester United  I   Lukaku

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024