Standard-held Emond na bekerfinale: "Zege is voor hen"

Standard-held Emond na bekerfinale:
Zondag 18 maart 2018 - 07:28   I  

Standard ging zaterdagavond aan de haal met de Beker van België. Het was Renaud Emond, eerder dit seizoen nog overbodig, die de Luikse club naar de overwinning kopte. Na afloop van de finale werd de spits dan ook overmand door emoties.

"Dit is een grote beloning na alle moeilijke maanden en tijden die ik hier al meemaakte. De winning goal maken in een bekerfinale: dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel", aldus Emond bij Het Nieuwsblad na afloop van de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion.

Met zes doelpunten in het bekertoernooi evenaart Emond overigens een Standard-record van Roger Claessen dat al jaren stand houdt. “Dat is een mooi cadeau. Bij die winning goal kreeg ik een goeie voorzet van Carcela. Ik maakte de loopbeweging en mijn kopbal was naar de winkelhaak gericht. Daarom was ze onhoudbaar voor de keeper. We hebben gedomineerd", ging de spits verder.

"We zien wel wat nog mogelijk is in titelstrijd"

Nu is Emond dé grote man bij Standard, maar aanvankelijk kwam hij ook onder Ricardo Sa Pinto nauwelijks aan spelen toe. Toch bleef de aanvaller altijd hard werken. “Ik wil deze zege opdragen aan de ploeg en aan de fans en aan de technische staf. Standard is een grote club en ik ben echt blij dat ik nu dat shirt draag. Fier ook.”

“Ons eerste doel was Play-off 1 halen: dat is gelukt. Daarna wilden we de beker winnen en Europees voetbal veiligstellen. Ook dat is al gelukt. Dat is ons cadeau voor de supporters. Een ploeg als Standard hoort thuis in Europa. We zullen wel zien wat nog mogelijk is in de titelstrijd", besluit Emond.

Poll: Ben jij verrast door de prestaties van Emond?

TAGS  I  Emond  I   Standard  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024