Deze opvallende beoordeling kreeg ref Lardot na de bekerfinale

Deze opvallende beoordeling kreeg ref Lardot na de bekerfinale
Maandag 19 maart 2018 - 06:06   I  

Wat een turbulente bekerfinale speelden Racing Genk en Standard. Het werd een frustrerende wedstrijd met weinig kansen en veel duels. Het werd niet de bekerfinale van de voetballers Pozuelo en Carcela, die niet in de wedstrijd geraakten. Er werd voor de wedstrijd heel wat verwacht van de wedstrijd, maar die kon de verwachtingen dus nooit inlossen.

Hij kreeg na de wedstrijd dan wel veel kritiek, maar al bij al floot scheidsrechter Lardot een puike partij. Het werd geen eenvoudige wedstrijd, want va,af het begin werd elke beslissing van de ref in vraag getrokken. Zowel door Clement als door Sa Pinto. Toch liet Lardot zich niet beïnvloeden.

Ondanks die kritiek kreeg de scheidsrechter dan ook een goede beoordeling van het Referee Office. Dat liet hij zelf optekenen in Het Laatste Nieuws. "Ik kreeg inderdaad een positieve evaluatie."Ook over de gele kaart die hij Luyindama gaf voor de zware overtreding op Seck. Daar sta ik nog altijd achter. Het was een zware fout, maar niet roekeloos. De intensiteit was niet van die mate om rood te geven, zo schrijven ook de UEFA-regels het voor", aldus Lardot.

Recordwedstrijd

Het werd een bekerfinale van records, trieste records wel. Volgens Vandenbempt werd het "de slechtste bekerfinale sinds de uitvinding van het voetbal", maar het werd vooral een wedstrijd van veel gele kaarten en weinig schoten op doel. Toch waren al die kaarten terecht volgens Lardot en hij weet ook waarom hij al die kaarten moest geven.

"Ik denk dat dat niet het enige record is", reageerde ref Jonathan Lardot. "Dat van minste schoten op doel ooit moet zeker ook gevestigd zijn. Er werden meer duels uitgevochten dan gevoetbald, meteen heb je de verklaring voor het grote aantal kaarten. Maar ik ben tevreden over het geheel van mijn match."

Luikse ref

Voor de bekerfinale werd Jonathan Lardot aangeduid. Die beslissing deed heel wat wenkbrauwen fronzen, want Lardot is afkomstig uit Luik. Voor een wedstrijd van Standard was dat volgens velen dus een opmerkelijke beslissing.

Niet voor Clement, die wél blij was met die beslissing. “Ik heb geen problemen met de aanstelling van Jonathan Lardot voor deze finale. Integendeel, het stemt me tevreden dat men gekozen heeft voor een van de beste scheidsrechters dit seizoen. De dag dat ik voor aanvang van een wedstrijd zou twijfelen aan de onpartijdigheid van de scheidsrechter, dan stap ik op als coach. Dan is het niet meer werkbaar", aldus Clement in Het Belang van Limburg.

Poll: Floot Lardot een goede wedstrijd?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Lardot

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024