Antwerp dreigt licentie kwijt te spelen: 'Desnoods naar UEFA en FIFA'

Antwerp dreigt licentie kwijt te spelen: 'Desnoods naar UEFA en FIFA'
Maandag 19 maart 2018 - 08:15   I  

Morgen komen de licentiedossiers voor en dat is zoals elk seizoen weer een hachelijke onderneming voor sommige clubs. Erg grote verrassingen zijn er meestal niet, daarvoor is de licentie ook veel te belangrijk. Al zal er bij één club in het bijzonder morgen wel extra hard gebibberd worden. Het dossier van Antwerp wordt morgen namelijk met argusogen gevolgd.

De reden is gekend: ex-voorzitter Eddy Wauters heeft nog onafgehandelde zaken met Antwerp. Wauters schreef een brief naar de licentiecommissie om de licentie van Antwerp in vraag te stellen. Daar maakte ze namelijk enkele fouten, waardoor hun licentie hun vraag kan worden gesteld.

Alles begint bij de overgang van vzw naar nv die Patrick Decuyper via 'Goala' bij Antwerp bewerkstelligde in 2016. Artikel 2016 - wat een toeval - van het bondsreglement stipuleert duidelijk dat een club die van een vzw wil overgaan in een nv, daarvoor vóór 31 maart voorafgaandelijk aan de overdracht een dossier moet indienen bij de voetbalbond. Uit documenten van de licentiecommissie blijkt evenwel dat het verzoek tot overdracht van Decuyper dateert van 7 juni 2016. Ruim twee maanden te laat dus. De licentiecommissie gaf op 28 juni 2016 groen licht voor de overdracht, die twee dagen later effectief plaatsvond. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

UEFA en FIFA

Eigenlijk is het eenvoudig.'Goala' probeert geld te recuperen (2,6 miljoen euro) bij Wauters en zijn kinderen. Dat wil de ex-voorzitter niet laten gebeuren en daarom vecht hij de licentie nu ook aan. Als 'Goala', waar Paul Gheysens het nu voor het zeggen heeft, hem niet met rust laat zal hij verdere stappen ondernemen.

Wauters heeft een brief klaar, gericht aan UEFA en FIFA, waarin hij niet alleen de licentie van Antwerp in vraag stelt, maar ook de Belgische voetbalbond in gebreke stelt wegens 'niet naleving van de eigen reglementen'. Wordt vervolgd.

Poll: Denkt u dat Antwerp zijn licentie zal verliezen?

TAGS  I  Antwerp

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024