Martinez over vertrek Henry naar Arsenal: "Natuurlijk zegt hij ja"

Martinez over vertrek Henry naar Arsenal:
Maandag 19 maart 2018 - 19:35   I  

Roberto Martinez heeft vandaag na de training de pers te woord gestaan. Voor Martinez was het alvast een uitstekende manier vandaag om enkele nieuwe jongens, zoals Anthony Limbombe, aan het werk te zien. Toch heeft hij nog heel wat werk voor het WK en hij probeert dan ook iedereen zo fit mogelijk te krijgen én nog wat aan de automatismen te werken voor ze het vliegtuig opstappen naar Rusland.

Vorige week was er wat te doen rond een uitspraak van Henry, de assistent van Roberto Martinez. De ex-speler van Arsenal gaf eerlijkt toe dat hij droomde van een functie als trainer bij Arsenal. De Engelse club kent een dramatisch seizoen en Arsene Wenger wordt na al die jaren dienst deze keer wel in vraag gesteld.

Roberto Martinez relativeerde die uitspraak vandaag op zijn persconferentie. Volgens hem werden die woorden wat uit zijn context gerukt enerzijds. Anderzijds is de liefde voor Arsenal groot bij Thierry Henry en dan is het ook normaal dat de Fransman de club graag onder zijn hoede zou nemen.

"Natuurlijk zegt hij ja"

“Maar die uitspraak is uit zijn context gerukt. Thierry bedoelde het niet zo dat hij onmiddellijk trainer wil worden van Arsenal. Daarvoor heeft hij te veel respect voor de Belgische nationale ploeg. En voor zijn voormalige baas Arsène Wenger. Maar als je zoals hem zo veel van Arsenal houdt, zeg je natuurlijk ja op de vraag of je er ooit trainer wil worden”, reageerde Martinez volgens Het Nieuwsblad.

Belang van de wedstrijd

Saudi-Arabië is niet meteen de grootste tegenstander die België had kunnen treffen, maar toch is Martinez tevreden met de tegenstander. Hij wil vooral een frisse ploeg aan de aftrap krijgen. “Tegen Saudi-Arabië wil ik een frisse ploeg zien. Het is een wedstrijd die echt meetelt voor ons. Het is een enthousiaste tegenstander die ons zal tonen hoe de eerste twee groepswedstrijden op het WK zijn.”

Poll: Wordt Henry de vervanger van Wenger?

TAGS  I  Martinez  I   Arsenal  I   Rode Duivels  I   Henry

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024