Manchester United neemt opmerkelijke beslissing over Ibrahimovic

Manchester United neemt opmerkelijke beslissing over Ibrahimovic
Donderdag 22 maart 2018 - 19:05   I  

Zlatan Ibrahimovic belandde in de zomer van 2016 bij Manchester United. Het was zijn eerste kennismaking met de Premier League. De ervaren spits raakte echter zwaar geblesseerd aan de knie tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht. Pas in de loop van het huidige seizoen was de Zweed weer fit.

Sindsdien kan Ibra niet echt zijn stempel meer drukken op Man United. Zodoende verwacht José Mourinho ok dat Ibra aan zijn laatste seizoen bezig is bij de Engelse topclub. Wat hij na zijn vertrek bij Man U gaat doen, moet Ibrahimovic uiteraard zelf beslissen. Daar is Mourinho ook heel duidelijk over.

“Dan wordt het voor hem een persoonlijke keuze om nog te blijven voetballen of te stoppen”, aldus The Special One eerder al. “Hij heeft het recht om over zijn eigen leven en carrière te beslissen. Hij is een fantastische speler en enkel die verschrikkelijke blessure heeft kunnen verhinderen dat hij bij ons enkele schitterende seizoenen zou hebben."

Ibra pakt zijn koffers

Manchester United heeft vandaag dan ook bekendgemaakt om het contract van Ibrahimovic te ontbinden. Dat gebeurde in onderling overleg. Mourinho gaf eerder ook al aan een eventuele transfer niet in de weg te zullen staan. Manchester United heeft in een korte mededeling ook Zlatan al bedankt voor bewezen dienst.

Ook Ibra reageerde al kort: "Grote dingen komen ook ooit tot een einde en het is dan ook tijd om na twee mooie seizoen bij United te vertrekken. Dank aan de club, de fans, het team, de coach, de staff en iedereen die deze geschiedenis met mij kon delen."

Via Amerika naar Rusland?

Het zou voor Ibrahimovic misschien wel dé manier zijn om alsnog fit te geraken voor het WK. De Zweed zette eerder al de deur open voor een terugkeer naar de Zweedse nationale ploeg. Dat liet de 36-jarige aanvaller weten aan verschillende media bij de opening van zijn tenniscentrum in Stockholm. Een belangrijke voorwaarde voor de spits zelf is dat hij topfit moet zijn. "Ik moet eerst het gevoel hebben dat ik nog prestaties kan leveren", aldus Ibrahimović. "Ik wil geen comeback maken omdat ik iemand ben."

Poll: Zien we Ibrahimovic op het WK?

TAGS  I  Manchester United  I   Ibrahimovic

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024