'Lombaerts moet weg bij KV Oostende en trekt naar deze Belgische topclub'

'Lombaerts moet weg bij KV Oostende en trekt naar deze Belgische topclub'
Zondag 25 maart 2018 - 14:52   I  

Nicolas Lombaerts koos vorige zomer voor een avontuur bij KV Oostende, maar dat verliep niet zonder de nodige problemen. In het begin speelde de ervaren verdediger amper. Toen Lombaerts eindelijk in de ploeg stond, raakte bekend dat Marc Coucke – de man die Lombaerts naar KVO haalde – voor een nieuw avontuur bij Anderlecht koos. Van een seizoen met ups en downs gesproken, zeg.

In De Zevende Dag kwam Lombaerts nog eens terug op het vertrek van Coucke. De verdediger was erg teleurgesteld, want het was net de ambitie van Coucke die Lombaerts wist te overtuigen om naar KVO te trekken. Nu is de ambitie wel wat veranderd.

"Ik was wel erg teleurgesteld toen Coucke vertrok. Hij was degene die mij gehaald heeft met veel ambitie, en die zal nu worden teruggeschroefd. Dat is misschien wel een beetje normaal, maar ik ben nog steeds speler van KV Oostende momenteel", aldus Lombaerts.

Grootverdiener

Lombaerts heeft een mooi contract aan de kust en is de grootverdiener van de ploeg. Hugo Broos heeft reeds laten weten dat de loonkosten omlaag gebracht worden en dan wordt er uiteraard gekeken naar Lombaerts. De verdediger zal dan ook rond de tafel moeten gaan zitten met Broos.

"Ik zal alles bespreken met Broos en dat zal in alle eerlijkheid gebeuren. Als hij zegt dat ik weg moet, dan zal ik een nieuwe uitdaging zoeken. Als hij vraagt om te blijven en de jonge spelers wat mee te trekken dan sta ik daar ook voor open", aldus Lombaerts.

Avontuur in Anderlecht

Coucke is duidelijk fan van Lombaerts, dus een overstap naar Anderlecht zou ook een logische stap zijn als Broos beslist dat Lombaerts mag beschikken. Lombaerts wil niet op de zaken vooruit lopen, maar staat wel open voor een transfer naar Anderlecht.

"Er is mij nog niks gevraagd geweest en als ik Coucke en Devroe mag geloven dan hebben ze nog niet gepraat met Vanhaezebrouck over de kern voor volgend seizoen. Maar als die vraag zou komen, dan sta ik daar absoluut niet weigerachtig tegenover", aldus Lombaerts.

Poll: Trekt Lombaerts naar Anderlecht?

TAGS  I  Lombaerts  I   KV Oostende  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024