'Gigantische flater op de transfermarkt van Anderlecht'

'Gigantische flater op de transfermarkt van Anderlecht'
Zondag 25 maart 2018 - 21:40   I  

Anderlecht kent een turbulent seizoen. Het begon met het ontslag van Weiler en nadien kwam de ene verrassing na de andere. Vanhaezebrouck kwam, zag, maar overwon nog niet. Coucke kwam te laat, want Van Holsbeeck moest met zijn handen gebonden aan de slag op de transfermarkt. Sterkhouders vertrokken, maar er kwam weinig in de plaats.

Een van die vertrekkers was Nicolae Stanciu. De Roemeen werd de duurste inkomende transfer van paars-wit, maar kon nooit echt overtuigen. Af en toe liet hij zijn talent eens zien en dat was voor de fans voldoende om hem te blijven steunen. Toch vertrok hij naar Sparta Praag en dat vonden de fans dan ook bijzonder jammer.

Toch lijkt de verandering Stanciu deugd gedaan te hebben. Bij Sparta is hij helemaal opengebloeid en is hij nu al belangrijk met zijn doelpunten en assists. Ook bij de Roemeense nationale ploeg maakte hij indruk met een heerlijke goal. Dingen die we amper zagen van Stanciu in het Astridpark.

Grote vergissing

En net dat zal nu wel knagen bij de fans en bij het bestuur van Anderlecht. Wat iedereen eigenlijk wel wist heeft Stanciu zelf bevestigd nu, namelijk dat hij geweldig kan voetballen. Deze Stanciu zou een absolute meerwaarde zijn voor paars-wit, maar deze Stanciu liep niet rond in Anderlecht. Toch was het deze Stanciu die Anderlecht nu heeft laten gaan. Dat ze er bij paars-wit nooit in geslaagd zijn om Stanciu te laten schitteren was misschien nog een grotere flater dan hem te laten vertrekken.

"Anderlecht had hem voor 30 miljoen kunnen verkopen"

Een mening die ook de manager van Stanciu deelt overigens. Volgens Anamaria Prodan, de manager van Stanciu, is het overigens niet onlogisch dat de speler opnieuw boven water komt. “Nicolae is simpelweg een gewéldige speler. Alleen miste hij in België vertrouwen. Hij kreeg geen kans en niemand sprak met hem. Zo is het wel heel moeilijk”, zei ze in Het Laatste Nieuws.

“Als Nico zich goed voelt, zie je dat meteen aan zijn spel. Anderlecht zal zijn broek niet scheuren aan Nicolae", gaat Prodan verder. "Maar mocht de club een béétje in Nico's welzijn geïnvesteerd hebben, dan had het hem voor 30 miljoen kunnen verkopen in plaats van voor vijf. (grijnst) Dat Anderlecht díe rekening maar eens maakt.”

Poll: Heeft Anderlecht hem te weinig vertrouwen gegeven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Stanciu  I   Sparta Praag

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024