Zware last bij Rode Duivels: "Meer dan ooit wordt naar hem gekeken"

Zware last bij Rode Duivels:
Maandag 26 maart 2018 - 07:10   I  

De Rode Duivels spelen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië. Het is nu al uitkijken naar welke ploeg Roberto Martinez aan de aftrap brengt en hoe de spelers het zullen doen. Eén man in het bijzonder zal de ploeg moeten leiden: Kevin De Bruyne.

"De balcirculatie van de Rode Duivels moet sneller, de vrije man dient rapper aangespeeld, minder lopen met de bal ook", merkt Het Laatste Nieuws op. "Meer dan ooit wordt daarom naar Kevin De Bruyne gekeken - de enige die tegen Japan de norm haalde. De bondscoach is steeds meer overtuigd dat hij De Bruyne - in wedstrijden waarin de tegenstander niet uit de loopgraven komt - nodig heeft een rij lager, om van daaruit het spel op gang te brengen en het tempo te regelen."

Na De Bruyne gaapt er een groot gat. Is er nog iemand anders in staat om het verkeer tussen verdediging en aanval te regelen? "Mousa Dembélé en Youri Tielemans zijn op die positie de alternatieven, maar Dembélé is meer iemand die met een ritmeversnelling een organisatie pijn doet, terwijl Tielemans nog lang niet de efficiëntie haalt van De Bruyne", merkt HLN op.

Al kan Martinez het ook over een andere boeg gooien. "Voorts kan het recept van Wilmots óók een wapen zijn. Met name in de EK-duels tegen de zwakkere broertjes Ierland en Hongarije was de counter van de Belgen een weergaloos en dodelijk wapen. Straks Panama, Tunesië en Engeland uitnodigen om zélf in het mes te lopen, kan een interessante variant zijn. Hoewel de bondscoach aangeeft die tactische aanpassingen pas vanaf mei echt in te oefenen, moet het mogelijk zijn om Saoedi-Arabië een paar counters rond de oren te draaien."

Poll: Zal De Bruyne het goed doen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   De Bruyne

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024