Felice Mazzu haalt keihard uit vlak voor play-off 1: "Schandalig!"

Felice Mazzu haalt keihard uit vlak voor play-off 1:
Maandag 26 maart 2018 - 11:35   I

Felice Mazzu bereidt zich momenteel met Charleroi voor op play-off 1, een beloning voor een erg sterke eerste seizoenshelft. Nadien zakte de Zebra's weg en zag het Anderlecht over hen springen en AA Gent zeer dicht naderen. Mazzu zal alvast proberen alles uit de kan te halen in de eindfase van de competitie.

Maar dan zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen dan de voorbije weken. Ook de voorbereiding loopt alles behalve vlot. Zo speelde Charleroi gisteren een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eupen, maar verloor het zwaar. Het werd 4-0 na doelpunten van Koné, Toyokawa (2 keer) en Diallo. Charleroi was nergens.

In de eerste helft was Eupen de gevaarlijkste ploeg, maar Charleroi verweerde zich wel nog. Na vier minuten kon Koné de score openen, maar nadien kwam Charleroi beter in de wedstrijd en was het ook secuur. De tweede helft zakte alles in elkaar.

"Schandalig"

Mazzu was dan ook niet te spreken over de inzet van zijn spelers in de tweede helft. Hij kan tevreden zijn over de mantaliteit in de eerste helft, maar de tweede helft was gewoon schandalig. En die zal volgens de coach van Charleroi ook niet zonder gevolgen blijven.

"We kwamen snel op achterstand, maar dan hebben de jongens het goed gedaan en zijn ze snel terug in de wedstrijd geraakt. De tweede helft daarentegen was gewoon schandalig. De spelers hadden geen concentratie, geen zin en geen motivatie. Volgende keer speel ik gewoon met de jongens die wel zin hebben", aldus Mazzu in La DH.

Standard wacht al meteen

En in de play-offs is het meteen menens, want Charleroi mag meteen openen tegen Standard. Een vurige wedstrijd dus voor Mazzu, die beseft dat Charleroi een ander gelaat moet tonen in de play-offs. "We hebben hard gewerkt deze week en we hebben twee lange verplaatsingen (eerder al naar Moeskroen) in de bus achter de rug in drie dagen tijd. Maar als je vermoeid bent moet je kunnen spelen met het verstand. En dat deden we niet", aldus Mazzu.

Poll: Zal Charleroi een rol van betekenis spelen in play-off 1?