DONE DEAL: Ook deze JPL-club is nu in Aziatische handen

DONE DEAL: Ook deze JPL-club is nu in Aziatische handen
Maandag 26 maart 2018 - 18:08   I  

In navolging van 1B-club OH Leuven is nu ook Jupiler Pro League-club Moeskroen in Thaise handen. Dat maakte eersteklasser maandagnamiddag bekend via zijn officiële kanalen. De nieuwe baas van Moeskroen luistert vanaf nu - hou u vast - naar de naam Pairoj Piempongsant.

De Thaise zakenman neemt Moeskroen over van Latimer, het Maltese fonds dat tot voor kort eigenaar van de Henegouwse club was. De plotse overname lijkt vooral een strategische zet om de licentie Betaald Voetbal voor het seizoen 2018-2019 in de wacht te slepen.

"Moeskroen heeft het elk jaar lastig zijn licentie te halen. Bovendien rusten er al twee jaar ernstige verdenkingen op de herkomst van de financiële middelen van Latimer, het Maltese fonds dat eigenaar was van Moeskroen. Pairoj Piempongsant is een gewezen zakenpartner van Zahavi. Om die reden lijkt de kans groot dat spelersmakelaars Pini Zahavi en de Albanees Fali Ramadani de plak zullen blijven zwaaien op Le Canonnier", schrijft Het Nieuwsblad.

Piempongsant is overigens geen onbekende in de voetbalwereld. Tien jaar geleden speelde zakenman een belangrijke rol in de verkoop van Manchester City aan de sjeiks uit Abu Dhabi.

Poll: Is dit een goede zaak voor Moeskroen?

TAGS  I  Moeskroen

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024