'Preud'homme neemt beslissing en vraagt hulp aan... Mogi Bayat'

'Preud'homme neemt beslissing en vraagt hulp aan... Mogi Bayat'
Woensdag 28 maart 2018 - 15:30   I  

Michel Preud'homme geniet momenteel nog van een welverdiend sabbatjaar, maar er bestaat geen twijfel meer over dat de Luikse oefenmeester volgend seizoen terugkeert op het hoogste niveau. Lange tijd leek Preud'homme de gedoodverfde opvolger van bondscoach Roberto Martinez, maar nu zou de gewezen succestrainer van Club Brugge toch opnieuw van plan zijn om een clubteam te leiden.

Standard zou zelfs al een voorakkoord hebben met Preud'homme, die in het verleden al als speler en trainer actief was in De Vurige Stede. MPH zou op Sclessin manager naar Engels model kunnen worden. Iets wat mogelijk invloed heeft op de positie van sportief directeur Olivier Renard, al kan die het best vinden met Preud'homme.

"Zou de komst van Preud’homme gevolgen hebben voor de toekomst van Olivier Renard? En zou een rol als manager naar Engels model, wat naar verluidt aan MPH is beloofd, de armslag van de huidig sportief directeur beperken?", vraagt Sport/Voetbalmagazine zich af. "Die laatste wil in elk geval niet opnieuw de moeilijkheden ervaren uit de tijd van Daniel Van Buyten. In september 2016 werd Renard ei zo na op straat gezet na een alles behalve rooskleurige transferzomer. Anderhalf jaar later liggen de kaarten anders: hij is de eerste om sportieve beslissingen te nemen en geniet alle vertrouwen van Bruno Venanzi."

Mogi Bayat

Volgens het weekblad zal Renard dus ook aanblijven als Preud'homme straks terugkeer in Luik. "Het is ondenkbaar dat Renard Sclessin zou verlaten samen met Ricardo Sá Pinto. Zeker gezien de relatie tussen de huidige sportief directeur van de Rouches en MPH wel weer in orde is. Het veronderstelde conflict dat tot het vertrek van Renard, toen nog keeper, leidde (aan de deur gezet door de vorige directie), die vervangen werd door Aragón Espinoza in januari 2008, is slechts een verre herinnering."

Toch is er nog één mogelijk obstakel... Zo heeft Preud'homme niemand minder dan makelaar Mogi Bayat onder de arm genomen. En dat is niet meteen de beste vriend van Renard"Gaat Olivier Renard daarentegen wel opnieuw kunnen functioneren met Mogi Bayat? Sinds de zomer en de transfer van Uche Agbo, waarin Bayat zich eens te meer had willen mengen maar zonder succes, leek het voor de makelaar einde verhaal op Sclessin. Dit keer is het Michel Preud’homme die aan Bayat heeft gevraagd om hem te vertegenwoordigen bij de vele aanbiedingen, de ene al gekker dan de andere, die de ex-trainer van Club Brugge ontvangt. Als aanwezige op Sclessin in het kielzog van Van Holsbeeck tijdens Japan-Mali zou Bayat ertoe moeten worden aangezet om te komende weken meermaals de E40 richting Luik te nemen."

Poll: Zal Preud'homme de nieuwe trainer van Standard worden?

TAGS  I  Bayat  I   Preud'homme  I   Renard  I   Standard  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024