Peter Vandenbempt: "Zij worden kampioen"

Peter Vandenbempt:
Donderdag 29 maart 2018 - 10:00   I   door Redactie

Volgens Peter Vandenbempt kennen we de nieuwe kampioen al voor de play-offs. Vandenbempt meent immers dat Club Brugge zijn voorsprong van zes punten niet meer te grabbel zal gooien. In dat geval wordt blauw-zwart dus ook de verdiende kampioen.

"Ik denk niet dat Club Brugge zijn voorsprong nog uit handen geeft. Ik weet wel dat in Play-off I alles kan gebeuren, maar de sterren lijken toch gunstig te staan voor Club. Iedereen is fit en iedereen heeft vertrouwen", aldus de radiocommentator tegenover Sporza.

"Na nieuwjaar waren de resultaten wel wat minder, het voetbal was minder overrompelend en indrukwekkend. Defensief waren er een paar zorgen en er waren heel veel tegendoelpunten. Dat heeft weken aangesleept. De defensie was toch wat kwetsbaar. In PO I zal dat misschien toch wat meer afgestraft worden. Doelman Vermeer heeft eigenlijk pas op Stayen zijn eerste overtuigende prestatie geleverd."

"Je zou kunnen zeggen dat er op basis daarvan een beetje twijfel is, maar het is toch belangrijk dat Club Brugge ook in die periode bij momenten wel echt goed bleef voetballen", vervolgt Vandenbempt. Dat is er altijd ingebleven. Er werden altijd veel kansen gecreëerd, ook al werden er veel gemist."

"De kwaliteit van de prestatie stond niet altijd in verhouding tot het puntengewin. Club heeft wel wat aan rendement ingeleverd in die periode, maar niet noodzakelijk aan kwaliteit. Alles bij mekaar is er niets dat mij op dit moment doet twijfelen dat Club zijn voorsprong niet zal vasthouden."

"Club kan enkel zichzelf nog van de titel houden"

"Wat Club Brugge nog zou kunnen bedreigen, is een slechte start. Ze spelen tegen Gent, Genk en Anderlecht. Als Club daarin 7 op 9 pakt en Anderlecht met andere woorden niet dichter komt, dan kunnen we Club Brugge eigenlijk al opschrijven voor de titel."

"Er wordt nu vaak verwezen naar Standard 2 jaar geleden, dat een mooie voorsprong had na de 1e speeldag in Play-off I en het toch nog uit handen gaf. Maar ik denk dat dat vooral ook te maken had met die rare coach Guy Luzon. Ik denk niet dat Ivan Leko dat zal overkomen. Ik blijf erbij dat Club Brugge op dit moment enkel zichzelf van de titel kan houden."

Poll: Wordt Club Brugge kampioen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Standard  I   Vandenbempt

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024