Club Brugge en Anderlecht krijgen concurrentie: "Dan zijn we op ons best"

Club Brugge en Anderlecht krijgen concurrentie:
Donderdag 29 maart 2018 - 13:41   I  

Voor de titel gaat het dit seizoen voornamelijk tussen Club Brugge en Anderlecht. AA Gent kijkt voorlopig nog eventjes de kat uit de boom, maar ligt klaar om te slaan wanneer dat mogelijk is. De rol van de andere drie ploegen is ook duidelijk, Europees voetbal afdwingen. Iets wat Standard al binnen heeft door de beker te winnen.

Charleroi leek lange tijd outsider om het Club Brugge moeilijk te maken voor de titel, maar Charleroi is al een tijdje niet meer die gevreesde tegenstander van in het begin van het seizoen. Toch denkt Mehdi Bayat dat er rekening moet gehouden worden met Charleroi.

"We gaan als nummer drie de play-offs in, nadat we heel het jaar tweede hebben gestaan. Dat zorgt voor een zekere nervositeit, want stilaan verplichten we onszelf om ook in de play-offs een resultaat neer te zetten. Als we niet Europees spelen na zo'n seizoen, zal dat een grote frustratie zijn. Als bestuurder is het mijn plicht om een positieve druk op iedereen te leggen: we moeten minimum derde blijven. Heb je het klassement al eens gemaakt van alle onderlinge duels tussen de clubs van play-off 1? Dan is Charleroi tweede. Het is dus geen utopie. Dat daar druk bij komt, hoort bij de job. Ten andere: na acht wedstrijden zonder overwinning bestaat de kans dat ze ons onderschatten. En net dan zijn we op ons best", aldus Bayat in Het Laatste Nieuws.

Beter tegen de grote clubs

En volgens Bayat speelt Charleroi daadwerkelijk beter tegen de grote clubs. "We voetballen alleen maar tegen ploegen waar we onze beste matchen tegen speelden. De reden is simpel: tegen die grote clubs hebben we minder de verplichting tot balbezit. Daar houden we niet van, het is wat het is. Het is niet dat we dat niet willen, maar daar zijn we nog niet aan toe. Dát bedoel ik als ik zeg dat we nog een grote stap moeten zetten."

Poll: Kan Charleroi verrassen in play-off 1?

TAGS  I  Bayat  I   Charleroi  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024