Martinez in het nauw? "Moet vrezen voor volksopstand in België"

Martinez in het nauw?
Vrijdag 30 maart 2018 - 12:20   I   door Redactie

Wat gaat er met Radja Nainggolan gebeuren? Mag hij mee naar het WK of niet? Bondscoach Roberto Martinez moet in mei de knoop doorhakken. Peter Vandenbempt laat weten dat de Spanjaard wellicht zal bezwijken onder de grote druk.

Onbelangrijke invaller

"Het lot van de sympathieke volksjongen, die in de ogen van de bondscoach ondanks al het lobbywerk niet meer dan een behoorlijk onbelangrijke invaller is. Supporters, analisten en journalisten weigeren nu al anderhalf jaar halsstarrig te geloven dat het oordeel van Martinez over Nainggolan van voetbaltechnische aard is. Vanaf dag één", zegt Vandenbempt in zijn column in Het Nieuwsblad.

"De bondscoach herhaalde deze week nog een keer dat hij de Antwerpenaar in het nationale elftal enkel in een offensieve rol ziet en daarvoor heeft hij - in zijn ogen - andere en betere spelers of spelers die beter bij zijn filosofie aansluiten. Wij kunnen het daarmee oneens zijn, maar kiezen is het werk en het voorrecht van de selectieheer. Martinez wordt er tenslotte ook als enige op afgerekend."

"Zijn fratsen en aparte levensstijl stroken niet echt met wat de bondscoach van een profvoetballer verwacht, maar zijn secundair in zijn oordeel", vervolgt Vandenbempt. "Contradictorisch genoeg zal een eventuele keuze voor Nainggolan bij de 23 (voor de bondscoach) uitgerekend dus geen sportieve zijn."

"Dat de andere Duivels Nainggolan er absoluut bij willen, is relatief"

"Dan heeft Martinez toegegeven aan de druk van buitenaf en/of heeft hij geluisterd naar 'goede raad' die hem is ingefluisterd. De Spanjaard is geen man van een compromis à la Belge, maar er is hem uitgelegd dat Nainggolan thuislaten gelijkstaat aan een volksopstand en geladen geweren bij een overgroot deel van de pers."

"Dat de andere Duivels Nainggolan er absoluut bij willen, is overigens relatief. Radja ligt goed in de groep - altijd lachen geblazen -, maar er gaat geen spelersrevolte uitbreken als ze het in Rusland zonder hem moeten stellen. Alleen hebben enkele Duivels wel die perceptie gecreëerd."

Poll: Kan hij het maken om Nainggolan thuis te laten?

TAGS  I  Nainggolan  I   Rode Duivels  I   Martinez

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024