Adiós, Emery: 'PSG bereikt akkoord met deze toptrainer'

Adiós, Emery: 'PSG bereikt akkoord met deze toptrainer'
Vrijdag 30 maart 2018 - 19:53   I  

Unai Emery lijkt nu écht wel aan zijn laatste maanden bezig als trainer van Paris Saint-Germain. De Spaanse oefenmeester slaagde er vorig seizoen niet in om de kapitaalkrachtige topclub naar de Franse titel te leiden, terwijl PSG tot twee maal toe sneuvelde in de kwartfinales van de Champions League. Het geduld van het bestuur is op.

Sinds de uitschakeling tegen Real Madrid wankelde de stoel van Emery steeds meer. De rijke investeerders van PSG nemen het hun trainer kwalijk dat die er ondanks forse investeringen niet in slaagde om de club verder te brengen in het kampioenenbal. Emery zou het seizoen nog mogen uitdoen, maar daarna bedankt worden voor 'bewezen' diensten.

Achter de schermen speurt sterke man Nasser Al-Khelaifi alvast naar een opvolger voor Emery. De voorbije weken passeerden verschillende namen de revue. Zo werden onder meer Antonio Conte (Chelsea), Carlo Ancelotti (dit seizoen ontslagen bij Bayern München) en Massimiliano Allegri (Juventus) al genoemd als de potentiële nieuwe coach van PSG.

Toch zouden ze in het Parc des Princes voor iemand anders kiezen. L'Équipe meldt immers dat PSG een akkoord heeft met niemand minder dan Thomas Tuchel. De Duitser werd aan het einde van vorig seizoen, ondanks een tweede plaats in het klassement en een eindzege in de beker, aan de kant geschoven bij Borussia Dortmund. Tuchel geniet ook interesse van Bayern München en Arsenal, maar hij zou straks zomaar voor een avontuur in Parijs kunnen kiezen.

Poll: Zou Tuchel een goede trainer zijn voor PSG?

TAGS  I  Tuchel  I   Borussia Dortmund  I   PSG  I   Bayern München  I   Arsenal

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022