Vanhaezebrouck is scherp voor bestuur: "Dat is niet gebeurd"

Vanhaezebrouck is scherp voor bestuur:
Maandag 02 april 2018 - 11:40   I  

Vanhaezebrouck kon gisteren niet verhinderen dat Anderlecht haar eerste wedstrijd in play-off 1 verloor. Anderlecht werd op heel wat gebieden overklast en de zege van Gent was dan ook verdiend. Het was voor Vanhaezebrouck dan ook weer puzzelen gisteren door schorsingen en blessures.

Vanhaezebrouck wil zich daar niet achter schuilen, maar volgens hem is dat toch een reden waarom de defensie van Anderlecht zo onzeker acteerde. Saelemaekers maakte geen slechte indruk, maar dat was dan vooral offensief. Verdedigend had hij het, niet geheel onlogisch, moeilijk tegen Moses Simon.

"Tja, het was weer sleutelen, hé. Dendoncker moest naar het middenveld, er stonden weer andere jongens. Met nieuwjaar hadden we graag twee defensieve versterkingen gehaald, maar dat is niet gebeurd. Dan sta je op scherp in die zone. Eigenlijk staan we op scherp in alle zones. Er mogen geen geblesseerden meer vallen. We moesten nu al een 18-jarige rechtsback zetten.

Versterkingen bleven uit

Vanhaezebrouck grijpt zo nog eens terug naar de ontgoochelende transferperiode. Van Holsbeeck moest roeien met de riemen die hij kreeg, maar de gevraagde versterkingen bleven uit. Dat lijkt zich nu tijdens de play-offs duidelijk te manifesteren.

De jongens die wel kwamen, een Ganoula en Markovic, brengen voorlopig niets bij. Ook gisteren konden zij niets meer forceren. "Met onze wissels kwamen we ook niet in het stuk voor. Integendeel, in het laatste kwartier werden onze controles slordiger, we voelden het niet meer. We missen misschien te veel belangrijke spelers."

Poll: Is de kern van Anderlecht gewoon te zwak?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024