Degryse: “Club heeft genoeg aan dit aantal punten om kampioen te zijn”

Degryse: “Club heeft genoeg aan dit aantal punten om kampioen te zijn”
Maandag 02 april 2018 - 23:07   I  

Club Brugge begon uitstekend aan play-off 1. Het won zelf met het kleinste verschil van KRC Genk, terwijl eerste achtervolger Anderlecht zondagavond al met 0-2 verloor van AA Gent. Club Brugge telt nu negen punten meer dan zijn eerste achtervolgers, en volgens analisten Marc Degryse en Geert De Vlieger is de titelstrijd nu al beslist.

“Na deze eerste speeldag is er niemand meer die het Club Brugge moeilijk gaat maken. Of we nu klaar zijn met de play-offs? Daar ziet het wel naar uit, ja”, stak De Vlieger van wal in Sports Late Night. “Club pakt zijn punten en de ploeg waar ik nog even van dacht dat ze iets konden betekenen, zit in een vormcrisis: Anderlecht. Ze hebben niet goed genoeg gespeeld en dus stevent Club Brugge op de titel af.”

Ook Marc Degryse ziet dat Club Brugge op weg is naar een tweede titel in drie jaar tijd. “Ik had al voor de eerste play-off 1-wedstrijd van Club het gevoel dat ze hun voorsprong niet meer uit handen zouden geven. De andere ploegen zijn niet goed genoeg om 25 of 26 op 30 te pakken, terwijl Club genoeg heeft aan 17 of 18 op 30 om kampioen te spelen.”

Poll: Ben jij het eens met Degryse?

TAGS  I  Club Brugge  I   Degryse  I   De Vlieger

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024